"Elleriyle kazdılar, bizi iğne deliğinden çıkardılar"

Elazığ'da dün akşam saatlerinde meydana 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altından çıkarılan vatandaşlardan biri nasıl kurtarıldığını "Enkazın altındaydık ama hareket edebileceğimiz hiçbir yer yoktu. Polisler, AFAD, özel harekatçılar geldiler, orada kurtardılar. Elleriyle, küreklerle kazdılar, iğne deliğinden bizi çıkardılar." sözleriyle anlattı. 

YAŞAM 25.01.2020, 14:12
"Elleriyle kazdılar, bizi iğne deliğinden çıkardılar"

Elazığ'da dün akşam saatlerinde merkez üssü Sivrice olan 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan vatandaşların tedavisi sürüyor. 

Yaralılardan üniversite öğrencisi Mehmet Şeker, Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından yaralı çıkarıldı. Tedavisi Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde süren Şeker, deprem esnasında 6 öğrenci olarak aynı evde bulunduklarını belirtti. 

6.8 büyüklüğündeki deprem esnasında yıkılmayacağını düşünerek kirişin altına girdiklerini kaydeden Şeker, sırtına kolon parçalarının düştüğünü söyledi. 

"Hareket edebileceğimiz hiçbir yer yoktu"

Şeker, elektrikler kesilince karanlıkta kaldıklarını belirterek, "Kapının üstüne düştüm karanlıkta kaldık. Biraz sonra kendime geldiğimde baktım ki arkadaşım yanımda ağlıyor. Enkazın altındaydık ama hareket edebileceğimiz hiçbir yer yoktu." dedi.

O sorada yalnızca sol kolunu ve sağ bacağını hareket ettirebildiğini aktaran Şeker, "Diğer taraflarıma kolon düşmüş. Hareket edemiyordum. Ben kaçarken telefonumu cebime koymuştum ve telefonumu çıkardım. Telefonunun ışığını açtım. Işığı görürler dedim. Neresi yıkılmış, nasıl yıkılmış, ne olmuş bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Elleriyle, küreklerle kazdılar"

Şeker, enkaz altında ne yapacaklarını bilmediklerini kaydederek, "Nasıl olduysa Rabb'im nasip etti kedi deliğinden çıktık. Polisler, AFAD, özel harekatçılar geldiler, orada kurtardılar. Elleriyle, küreklerle kazdılar, iğne deliğinden bizi çıkardılar." diye konuştu.

"Elektrikler kesilince kendimi pencereden attım"

Yaralı vatandaşlardan Ahmet Ünal,  merkeze bağlı Sarılı köyünde uyuduğu esnada depremin gerçekleştiğini söyledi. 

Ünal, "Çocuklar neredeydi, tam bilmiyorum. Bir uyandım uyku haliyle ve baktım ki yer oynuyor, şiddetli sallanıyor. O esnada elektrikler gitti." dedi.

Elektrikler kesilince ne yaptığımı bilmediğini ve kendisini pencereden attığını belirten Ünal, "Çok dehşet bir andı. Cenabı Allah böyle bir acıyı yaşatmasın." şeklinde konuştu. Ünal, düşme neticesinde ayağının kırıldığını ve ellerinden yaralandığını ifade etti. 

Yaralı Yusuf Salih Yenigün, deprem esnasında panik yaptığını ve dışarı çıkmak istediği esnada düştüğünü ve yaralandığını aktardı. 

Diğer yandan, Yaralı Hüseyin Civelek de meydana gelen deprem nedeniyle 2 yakınını kaybettiğini belirterek, çok üzgün olduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)