Elif herkese el salladı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazından bugün Elif Perinçek çıkarıldı. Hastanede tedavisi süren 3 yaşındaki Elif, herkese el salladı. 

YAŞAM 02.11.2020, 17:35
Elif herkese el salladı!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki deprem en çok Bayraklı ilçesini vurdu. Söz konusu ilçede bazı binalar tamamen yıkılırken, bazı binalar da ağır hasara uğradı. 

Elif Perinçek, Doğanlar Apartmanı'nın enkazından yaralı olarak çıkarıldı. 3 yaşında olduğu öğrenilen Elif Perinçek'in Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elif Perinçek'in hastanede çekilmiş görüntülerini yayınladı. Oyuncak bebek ile oynadığı görülen Elif Perinçek, kendisini çeken basın mensuplarına el salladı. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, Elif Perinçek'in depremden 65 saat sonra enkaz altından çıkarıldığını hatırlattı.

Koca, 3 yaşındaki Elif Perinçek'in hayata tekrar "Merhaba" dediğini aktararak, arama-kurtarma ekiplerine minnettar olunduğunu ifade etti. 

Koca, Elif Perinçek'in bilincinin açık olduğunu, kritik bir kas ezilmesi ya da kırığının olmadığını belirtti.

Elif Perinçek'in enkaz altında uzun bir zaman boyunca hareketsiz şekilde kaldığını ve sıkıştığını anımsatan Koca, bu nedenle yoğun bakım servisinde tutulduğunu, ayrıca iki ablasının da sağlık durumlarının iyiye gittiğini kaydetti.

Koca, 6.6 büyüklüğündeki depremden 55 saat sonra enkaz altında kurtarılan İdil Şirin'in de bilincinin açık olduğunu ve yaşam fonksiyonlarının yerinde olduğunu ifade etti.

14 yaşındaki İdil Şirin'in böbrek fonksiyonlarında sıkıntı yaşanmadığını belirten Koca, enkaz altında uzun süre boyunca hareketsiz durduğunu, bu nedenle yoğun bakım servisinde izlendiğini ancak omurgasında herhangi bir kırık tespit edilmediğini aktardı. 

Yorumlar (0)