Elektrik çarpan çocuğu mucizevi yöntemle hayata döndürdüler 

Kuş yuvasını görmek için elektrik direğine tırmanan 9 yaşındaki çocuk, akıma kapıldı. Acı içinde yere düşen Mert, çobanların onu toprağa gömmesiyle kurtuldu. 

YAŞAM 19.08.2021, 11:15 20.08.2021, 09:29
Elektrik çarpan çocuğu mucizevi yöntemle hayata döndürdüler 

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Balıklıgöl köyünde yaşayan ve sokakta oyun oynamaya çıkan 9 yaşındaki Mert Artan, kuş yuvasına yakından bakmak için elektrik direğine tırmandı. Dengesini kaybederek aşağı düşen küçük çocuğun çığlıkları, çevredekileri harekete geçirdi.  

Yere düşen ve hareketsiz kalan çocuğu kucağına alarak köy merkezine götüren vatandaşlar, o sırada koyun otlatan Yaşar Artan ve Metin Özcan ile karşılaştı.  



Çobanlar, çocuğu toprağa gömdü 

İki çoban, çocuğun ölmediği ihtimalini göz önünde bulundurarak vücudundaki elektriği atması için toprağa gömdüler. Kafası haricinde her yeri toprağa gömülen çocuğun bilinci, kısa sürede yerine geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Mert’i ambulans ile önce Ağrı Devlet Hastanesi’ne, ardından da Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk ettiler. 



Yanık ünitesinde 6 gün kaldı 

Hastanenin yanık ünitesinde 6 gün boyunca yoğun bakımda kalan Mert’in tedavisi devam ediyor. Vücudunda 3. derece yanık ve kırık oluşan küçük çocuk, tamamen iyileşeceği günü bekliyor. 

Yorumlar (1)
Karsta arıyorum 1 yıl önce
Oglum elektrik çarpmış yüzünde çok izik var yardimciolurusun