Elazığ’dan Malatya’ya gidip 350 bin lirayı kendi eliyle dolandırıcılara teslim etti

Elazığ’da ikamet eden 80 yaşındaki yaşlı bir kadın, dolandırıcıların polis olduğuna inanıp Malatya’ya giderek 350 bin lirasını kendi eliyle dolandırıcılara teslim etti.

YAŞAM 06.04.2021, 11:26 06.04.2021, 17:52
Elazığ’dan Malatya’ya gidip 350 bin lirayı kendi eliyle dolandırıcılara teslim etti

Son dönemlerde aynı yöntemlerle artan dolandırıcılık olaylarına ve emniyet birimlerinin tüm uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar dolandırıcıların ağına düşmekten kurtulamıyor.

Parayı teslim etmek için Elazığ’dan Malatya’ya gitti

Kendisini telefonda polis olarak tanıtan dolandırıcıların yalanlarına kanan N.S. adındaki yaşlı bir kadın tam 350 bin lira parasını dolandırıcılara kaptırdı.

Elazığ’da tek başına ikamet ettiği öğrenilen yaşlı kadını telefonla arayan dolandırıcılar, kadına ait kimliğin bir kuyumcu soygunu olayında kullanıldığını söyledi. Daha sonra ise dolandırıcılar kadına, soyguncuları ele geçirmek için para yatırması gerektiğini anlattılar.

Dolandırıcıların telefonda söyledikleri tüm yalanlara kanan yaşlı kadın telaş içerisinde bindiği ticari taksi ile Malatya’nın yolunu tuttu. Malatya’da şahısların verdiği adrese giden yaşlı kadın, polis diye düşündüğü kişilere yanında getirdiği 350 bin lira değerinde ki döviz, altın ve Türk lirasını kendi elleriyle teslim etti.

Dolandırıldığını 1 gün sonra fark etti

Geldiği taksiyle tekrardan yaşadığı Elazığ’a dönen yaşlı kadın, 1 gün sonra dolandırıldığımı fark ederek polise başvurdu. Kadının başvurusu üzerine harekete geçen Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı çalışma başlatarak kadının parayı teslim ettiği adresin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Şüpheliler kıskıvrak ele geçirildi

18 farklı kamerada 85 saatlik görüntüleri adım adım izlemeye alan polis, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordine içinde çalışarak şüphelilerin kimlik bilgilerini tespit etti.

Polis ekipleri, yaşlı kadının paralarını teslim alan şahısın H.E., kadını, kiralık bir araçla Malatya’ya götüren kişinin Ali D. Dolandırıcılığı organize edenin ise  Ahmet D. olduğunu tespit etti. 

Yapılan çalışma ile Şanlıurfa’da oldukları öğrenilen şüpheli şahıslardan Ali D. ve Ahmet D. yakalanarak Malatya’ya getirildi. Diğer şüpheli H.E.’nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

350 bin liradan sadece 10 bin lirası bulunabildi

Şüphelilerin yakalanmasıyla yapılan aramalarda yaşlı kadına ait 350 bin liranın yalnızca 10 bin 305 TL’sine ulaşılabildi.

Söz konusu olayın ardından yakalanan şüpheli şahıslar, Malatya Asayiş Şube Müdürlüğündeki ifadelerinden sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak hapse gönderildi.

Yorumlar (0)