Elazığ’daki 8 katlı bina, korna sesiyle yıkıldı 

Elazığ’daki depremlerde ağır hasar gören binaların kontrollü yıkımı devam ediyor. Bölgeden bugün gelen haberlere göre depremler sırasında hasar alan 8 katlı bir bina, korna sesi ile yıkıldı. 

YAŞAM 10.06.2021, 14:45 11.06.2021, 17:26
Elazığ’daki 8 katlı bina, korna sesiyle yıkıldı 

24 Ocak 2020’de merkez üssü Elazığ’da meydana gelen ve Malatya’da da çokça hissedilen 6,8’lik depremde 41 kişi hayatını kaybetmişti. Bu kişilerin 4’ü Malatya’da, kalanları ise Elazığ’da yaşıyordu. 27 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen 5,3’lük deprem ise hali hazırda hasar görmüş binaların daha da dağılmasına yol açmıştı.

Depremler sırasında hasar gören binalarda konaklayanlar acil olarak tahliye edilmiş ve hasar gören binaların kontrollü yıkımına başlanmıştı. Hala devam eden yıkımların görüntüleri, bölgeden gelmeye devam ederken bugün gelen bir görüntü, şaşkınlık yarattı.



Ses dalgalarıyla yıkım

Kontrollü yıkım sırasında iş makinelerinin yanında “ses dalgaları ile yıkımlar” da yapılıyor. İş makinelerin, hasarlı binaların belirli noktalarındaki hasarı artırıyor ve sonrasında kornalara basarak ses dalgaları ile yıkımı gerçekleştiriyorlar.  



Sarayatik Mahallesi’nde hasar gören 8 katlı bir apartman, bugün, ses dalgalarıyla yıkıldı.



Pek çok binada ağır hasar var

Aralıkta meydana gelen depremle birlikte bir sene için Elazığ’daki pek çok binada ağır hasar meydana geldiği bilgisi verildi. Ekiplerin saha çalışmalarına göre ağır hasar kaydı bulunan bina sayısı 16 bin 773. Bunların büyük çoğunluğu yıkılsa da bazıları hala müdahale edilmeye bekliyor. 

Yorumlar (0)