Elazığ’da dev halay! 23’üncü sahur alayında renkli görüntüler

Elazığ’da her yıl Ramazan ayında Elazığ’ın plakası olan 23’üncü gecede düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen 23’üncü sahur alayı bu sene de renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş halay çekerken birçok vatandaş da bu anları telefonlarıyla kayıt altına aldı.

YAŞAM 24.04.2022, 09:25
Elazığ’da dev halay! 23’üncü sahur alayında renkli görüntüler

Elazığ’da her yıl düzenlenen 23’üncü sahur halayı bu yıl da renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Valilik önünde gerçekleştirilen geleneksel etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Saat 23:23 olduğunda zurna ve klarnetlerin de eşlik etmesiyle birlikte davullar çalınmaya başlandı. Etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş halay çekere çiftetelli oynadılar. Halay çekerek uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar meşalelerin altında renkli görüntüler oluşturdular. Gerçekleştirilen bu eğlence dolu etkinliği görmeye gelen birçok vatandaş da telefonlarıyla bu anları ölümsüzleştirdiler.

Elazığ’ın plakası olan 23’üncü gecede düzenleniyor.

Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Hakan Ergün her sene gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen 23’üncü sahur halayı için şu açıklamalarda bulundu:

Geleneksel olarak düzenlediğimiz 23’üncü sahur alayını bu sene de Elazığ halkı olarak toplanıp gerçekleştireceğiz. Bu sene yaptığımız etkinliğe de gelen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her sene gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği Elazığ’ın plakası olan 23’üncü gecede yapıyoruz. Bunun yapmamızın bir nedeni de Elazığ kültürünü yaymak. Tüm şehir halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz.

Yorumlar (0)