Elazığ, deprem kabusunu yeniden yaşadı 

Bingöl’de dün akşam gerçekleşen 5,2 büyüklüğündeki deprem, en çok Elazığ’dan hissedildi. Elazığ’daki 5 köyde hissedilen deprem, pek çok evi kullanılamaz hale getirdi. Evlerdeki hasarlar, gün ağarınca ortaya çıktı. 

YAŞAM 26.06.2021, 09:19 27.06.2021, 09:30
Elazığ, deprem kabusunu yeniden yaşadı 

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem yine Elazığ’a kabusu yaşattı. Daha önce bölgede meydana gelen depremlerden de nasibini alan Elazığ’ın bu defa 5 köyünde deprem hissedildi. Akşam saatlerinde depremi hisseden herkes kendini dışarı atarken evlerdeki hasar, gün ağarınca ortaya çıktı. 

Bingöl’de yerin 15,5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde can ve mal kaybı bulunmazken kerpiç evlerin neredeyse tümü hasar gördü. Depremden korkan köy sakinleri, geceyi sokakta ya da başka köylerdeki akrabalarında geçirdi.  

En çok hasar, Kuşbayırı köyünde meydana geldi. 80 hane ve 250 nüfuslu köydekiler, yaşadıklarını haber ajanslarına anlattı. 



“Patlama sesi duyduk” 

Depremzede İrfan Tayar, deprem anını şu şekilde anlatıyor: “Deprem sırasında evde değil bahçede oturuyorduk. Birden patlama sesi duyduk. Dışarda olmamıza rağmen sesi duyar duymaz koşmaya başladık. Deprem bittiğinde eve girmek istedik ama kapı açılmıyordu. Tekmeyle açıp girdik içeri. Gördüklerimiz karşısında çok üzgünüz. Kimimiz akrabalarında kaldı kimimiz de bahçede ya da arabada yattı. Bazılarımız da geceden beri uyumadık.” 



“Babamın dili tutuldu” 

Deprem sırasında balkonda oturduklarını belirten Mehmet Kılıç, o anları şu şekilde anlattı: “Deprem olurken balkonda oturuyorduk. Birden sallanmaya başladık. Aşağı inmeye çalıştık ama başımıza hep taşlar döküldü. Babam yazlık evdeydi. Babamı dışarı çıkardım, bahçede bayıldı. Nereye gideceğimizi şaşırdık. Babamın şaşkınlıktan dili tutuldu. Sabaha kadar tarladaydık, babamın başını bekledik. Babam çok şükür sabaha karşı konuşmaya başladı.” 



“Tüm evler perişan haldeydi” 

Mehmet Ergün: “Biz 4 kişi oturmuş muhabbet ediyorduk. O anda deprem oldu. Aniden oldu. Sanki bomba atılmış gibiydi. Dışarı koşmaya başladık. Dışarı çıktığımızda evlere baktık. Tüm evler perişan haldeydi. Bizim evin dışında bir şey yok ama içi komple gitmiş.” 

Yorumlar (0)