Elazığ'daki binanın çökmeden önceki fotoğrafları ortaya çıktı

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Gezin Mahallesi'ndeki 6 katlı ve 2 bloklu Mavi Göl Apartmanı çöktü. Çöken söz konusu binanın bir süre önce çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

YAŞAM 25.01.2020, 12:40 25.01.2020, 12:50
Elazığ'daki binanın çökmeden önceki fotoğrafları ortaya çıktı

Dün akşam 20:55'te Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem sırasında Maden ilçesine bağlı Gezin Mahallesi'ndeki 6 katlı 2 bloktan oluşan Mavi Göl Apartmanı yıkıldı.

Binada ikamet etmekte olan 5 kişi enkaz altında kaldı ve arama-kurtarma ekipleri depremzedeleri kurtarmak için özverili çalışma başlattı.

Depremin üzerinden çok geçmemişken Rabia Göğdemir yaralı hâlde enkaz altından çıkarıldı. Saatler gece yarısını gösterirken de Maviye Buğdaylı'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Sabah saat 08:10 sularında da, hamile eşi ve çocuğuyla enkaz altında yaşam mücadelesi veren Meriç Dişli'ye ulaşıldı.

Yaralı hâldeki Meriç Dişli hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırılırken Dişli'nin sağ kurtulması, eşi ve oğluna yönelik umutları taze tuttu.

Titiz çalışmalar sonucu Pınar Dişli ve çiftin 13 yaşındaki oğlu Miraç'ın da yeri belirlendi ve saat 09:10'da 6 aylık hamile Pınar Dişli, yaralı kurtarıldı. Ekipler, 8 dakika sonra da Miraç'a ulaştı.

Yaralı anne ve oğlu, ambulanslarla hastaneye kaldırılırken tüm çabalara rağmen kurtarılamadılar.

Çöken 6 katlı 2 bloktan oluşan Mavi Göl adlı apartmanın daha önce çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.

A ve B bloktan oluşan apartmanın alt katında da iş yerlerinin olduğu görülüyor.

Söz konusu binanın çevresindeki yapıların sağlam kalması ise büyük dikkat çekti.

Yorumlar (0)