Elazığ'da skandal: Belinden iki delik açıp çamaşır ipi geçirdiler

Elazığ'da bel ağrıları sebebi ile hastaneye başvuran hastayı muayene eden doktor, gördükleri karşısında büyük bir şok yaşadı. Hastanın beline delik açılıp derinin alt kısmından çamaşır ipi geçirildiği anlaşılırken, uygulama neticesinde bölgede enfeksiyon geliştiği ortaya çıktı.

YAŞAM 26.06.2021, 20:31 27.06.2021, 15:40
Elazığ'da skandal: Belinden iki delik açıp çamaşır ipi geçirdiler

Hayvancılıkla geçimini sağlayan 25 yaşındaki hastaya yaklaşık 2 yıl evvel 'ankilozan spondilit' tanısı konuldu. Bunun üzerine birçok tedavi yöntemi deneyen hastanın ağrıları geçmedi. Sözde alternatif tıp adı altında sırtına deriden çamaşır ipi geçirilen talihsiz hastanın belinde ciddi derecede enfeksiyon geliştiği için Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastayı gören Dr. Noyan Dirlik ise uygulanan yöntem karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Hastanın tedavisinin halihazırda devam ettiğini dile getiren Dr. Dirlik, böyle bir vakayla ilk defa karşılaştığını kaydederek bu tür uygulamaların ölümcül neticeler doğurabileceğine işaret etti.

“En kısa zamanda çıkaracağız"

Hastanın genel sağlık durumu hakkında bilgi veren Dr. Dirlik, "Hastaya bu ipin çıkarılmasını tavsiye ettim, hasta kabul etti. Yakın zamanda planlama yapıp çıkaracağız. Hastanın an itibarıyla acil bir işi olduğu için çıkaramıyoruz fakat en yakın zamanda çıkaracağız.” dedi.

“Ölümle sonuçlanabilir"

İlk defa böyle bir vaka ile karşı karşıya kaldığına ve tıpta böyle bir tedavi yönteminin olmadığına işaret eden Dr. Dirlik, “Enfeksiyonun o bölgede büyümesi ve tüm sırta yayılmasından korkuyoruz. Eğer enfeksiyon kana karışırsa ölümcül sonuçlar doğurabilir." sözlerini sarf etti.

“İlk olarak doktora başvurun"

İp takılmamasının hastanın sağlığı için çok daha iyi olabileceğini kaydeden Dirlik, "Hiçbir şey yapılmasa daha iyi olurdu. Hastalar ilk olarak doktorlara başvurmalıdır. Lütfen kimse alternatif tıp uygulamalarından medet ummasın." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)