Elazığ'da 33 yıl önce bıraktığı üniversiteden 67 yaşında mezun oldu

Elazığ'da 1988 yılında girdiği üniversite sınavında Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nü kazanan Zeki Gür (67), okulundan 33 yıl sonra mezun oldu.

YAŞAM 20.06.2021, 22:20
Elazığ'da 33 yıl önce bıraktığı üniversiteden 67 yaşında mezun oldu

Gür, çobanlık yaptığı sırada 1988 yılında girdiği üniversite sınavında Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nü kazandı.

Kaydını yaptıran Gür, maddi olanaksızlıklar sebebi ile 2. sınıfta okuluna ara vermek mecburiyetinde kaldı.

Öğrenci affından yararlandı

Çobanlık yapmayı sürdüren ve zaman içinde evlenerek 4 çocuk sahibi olan Gür, öğrenci affından yararlanarak 2016 yılında okul sıralarına geri döndü.

Okuma hevesiyle öğretmenlerinin dikkatini çeken Gür, 2020-21 yılı eğitim döneminde tüm derslerde başarı göstererek diploma almaya hak kazandı.

Gür, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebi ile çevrim içi (online) düzenlenen törenle kepini takıp cüppesini giyerek mezuniyet mutluluğunu yaşadı.

"Okumanın yaşı yoktur"

Merkeze bağlı Sarılı köyünde ailesi ile beraber bağ ve bahçe işleriyle uğraşan Gür, basın mensuplarına, seneler evvel kazandığı bölümden mezun olmayı başardığını dile getirdi.

Yaşı ilerlediği için son 3 senedir çobanlık yapamadığını ifade eden Gür, üniversite eğitimi boyunca eşinin de kendisine çok büyük destek verdiğini belirtti.

"Okumanın yaşı yok." diyen Gür, "Bundan sonraki amacım, alanımda yükselebildiğim yere kadar yükselmek, bilime katkı vermek, bilimle uğraşmak. Yüksek lisans yapacağım, profesörlüğe kadar da yükseleceğim." sözlerini sarf etti.

Çevrim içi mezuniyet töreninde konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen de mezun olan tüm öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar temenni etti.















Yorumlar (0)