Ekspertiz uzmanları uyardı: Sıfır araç alanlar dikkat!

Ekspertiz Uzmanı Tarık Aydın, sıfır araç almak isteyen vatandaşların, mağduriyet yaşamamaları için TSE onaylı ekspertiz raporunu almalarının çok önemli olduğunu ifade etti.

YAŞAM 02.07.2021, 16:10
Ekspertiz uzmanları uyardı: Sıfır araç alanlar dikkat!

Diyarbakır’da bir kurumsal ekspertiz uzmanı olarak faaliyet gösteren Tarık Aydın, sıfır araç almak isteyen vatandaşları, ekspertiz konusunda uyardı. 

“Son günlerde şikayetler arttı”

Tır ya da gemi sevkiyatında çarpma veya sürtme gibi problemlerin bulunduğu sıfır araçlar ‘gizli kusur’ şeklinde onarımı yapılarak satışa sunulduğu belirten Aydın, son dönemde bu konuda şikayetlerin arttığını ve ilgili sıfır araçlara bu sebeple ekspertiz yapılması ve merdiven altı olmayan TSE ile anlaşmalı olan kurumsal ekspertizlerde yapılması durumunda mağduriyetin giderildiğini dile getirir. Öte yandan araçlarda yaşanan problemleri anlatan Aydın, şunları anlattı:

"Sıfır araç bayiden çıkış yaptığında vatandaşlar, ekspertiz yapmadan alıyor. Bu konuda tüketici çok mağdur, araç aldıktan sonra zaman geçince gelip test ettiğinde, hata, boya, elektrik ve motor aksamında problemler çıkıyor. Sıfır araçlar tırlar ya d a gemilerelerle getirildiğinde bir yere sürtme ya da çarpmada bayi bu aracı boyatıp satabiliyor. Tüketici ise tabii bunun farkında değil, aracı aldığında ekspertizi yapmadan sonuç olarak yetkili bayi olduğu için ona güveniyor, belli bir süre sonra tüketici aracını satmak istediğinde bu anlamda mağduriyet yaşıyor. Tüketici sıfır otomobil aldıklarında mağduriyet yaşamamaları için TSE’ye uygun kurumsal ekspertizlerde baktırmalarını tavsiye ediyoruz. Şikayetlerin artması üzerine insanlar genelde  mağdur. Mağduriyetleri gidermek üzere ekspertiz yapmalarını tavsiye ediyoruz. Fakat birçok ekspertiz var ne yazık ki merdiven altı denilen TSE belgesi olmayanlar da var. TSE belgesi olmayan ekspertizlerde mağduriyet yaşanıyor, ancak kurumsal TSE ile anlaşmalı işletmelerde mağduriyet yaşanmadan problemleri çözülüyor. Sıfır araç alırken ekspertiz yapmalarını kesinlikle tavsiye ediyoruz ki mağduriyet yaşanmamaları adına”





Yorumlar (0)