Ehliyetsiz ve alkollü sürücü kendini böyle savundu

Aksaray’da polis ekipleri tarafından alkollü araç kullandığı belirlenen ehliyetsiz sürücünün kendisini savunması “bu kadar da olmaz” dedirtti.

YAŞAM 30.09.2022, 09:22 01.10.2022, 09:40
Ehliyetsiz ve alkollü sürücü kendini böyle savundu

Aksaray’da alkollü araç kullandığı tespit edilen bir kişi, polise karşı kendisini “pes” dedirtecek şekilde savundu. Alkol ölçümü için polisin alkolmetresine üflemeyi reddeden sürücü, bölgede sabaha kadar bekleyip sonra toparlayacağını dile getirirken, aracının içerisini kontrol etmek isteyen bekçilere “Sizlere yazıklar osun” diyerek tepki verdi. Gazetecilerin, “Alkollü bir şekilde neden araç kullanıyorsunuz?” sorusuna cevap veren sürücü “Düğünden geliyorum.” dedi.

Şüphe duyuldu, çevirme yapıldı

Hadise, Aksaray’a bağlı Dere Mahallesi 653. Sokakta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, günün geç saatlerinde şehirde güven ve huzur uygulaması sağlayan mahalle bekçileri ile İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi, Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü halinden şüphe duydukları 68 MA 1016 plakalı Tofaş marka aracı durdurdu.

“Ben burada sabaha kadar beklesem, kendime gelsem”

Cumhuriyet Başsavcılığı idaresinde gerçekleştirilen uygulama kapsamından aracın aranabilmesi adına yabancı uyruklu sürücü Joshgun A. (41) otomobilden indirildi. Bekçilerce gerçekleştirilen üst arama işleminde herhangi bir suç nesnesi ele geçirilmezken trafik polisleri sürücünün alkol testinden geçmesi için işlemleri başlattı. Alkolmetre uzatılan kişi üflemesi gereken cihaza üflüyormuş gibi gözükürken, “Nefesini al biraz uzun süre üfle” diye kendisini uyaran polise, “Polis abi, ben burada sabaha kadar bekliyim, ondan sonra bir toplayım olur mu?” dedi ve alkol testinden kaçmaya çalıştı.

İlk polislere tepki gösterdi, sonra basın mensuplarına döndü

Uzun uğraşların ardından alkolmetreye üfleyen Joshgun A. 1.62 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Tarafına ceza kesileceğini fark eden sürücü bu defa aracında arama yapan bekçilere, “Size yazıklar olsun” gibi cümlelerle tepki verdi. Kendini çeken gazetecilerin “Alkollü şekilde neden araç kullanıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren “Ben düğünden çıktım, evime gidiyorum.” dedi. Daha sonra basın mensuplarına da tepki veren sürücü, "Beni çekmenin hiç gereği yok şimdi." diyerek kendisini çeken kameraların objektiflerini kapatmak için hamle yaptı. Gerçekleştirilen sorgulama sırasında ehliyetinin de bulunmadığı belirlenen sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 3 bin 674 lira ve alkollü şekilde araç sürmekten bin 823 lira olacak şekilde toplam da 5 bin 497 TL cezai işlem uygulandı. Sürücünün otomobili ise bölgeye gelen bir yakınına verildi.

Yorumlar (0)