Ehliyet ve kimlik yenileme son tarihi ne zaman?

Ehliyet ve kimlik yenileme son tarihi ne zaman? Ehliyet ve kimlik yenileme başvurusu nasıl yapılır? Ehliyet ve kimlik yenileme ücreti ne kadar? Ehliyet ve kimlik birleştirme nasıl yapılır? Ehliyet ve kimlik birleştirme ücreti ne kadar? İşte yanıtlar...

YAŞAM 17.10.2022, 12:38 18.10.2022, 09:15 Hakan Öksüz
Ehliyet ve kimlik yenileme son tarihi ne zaman?

Ehliyet ve kimlik yenileme son tarihi ne zaman? sorusunun yanıtını merak eden milyonlarca vatandaş, ehliyet ve kimlik yenileme ücreti hakkında da araştırma yapıyor. Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi için gereken belgeler de merak ediliyor. Ehliyet ve kimlik yenileme işlemleri ile ilgili merak edilenleri derledik.

Ehliyet ve kimlik yenileme son tarihi ne zaman? 

Milyonlarca vatandaş, ehliyet ve kimlik yenileme son tarihi ne zaman? sorusunun yanıtını arıyor. Yaklaşık 14 milyon vatandaş, ehliyet ve kimlik yenileme işlemlerini en son hangi tarihte yapabileceklerini öğrenmeye çalışıyor. Ehliyet ve kimlik yenileme son tarih 31 Aralık 2022 olarak duyurulmuştur. 

Ehliyet ve kimlik yenileme başvurusu nasıl yapılır?

Peki ehliyet ve kimlik yenileme başvurusu nasıl yapılır? Ehliyet ve kimlik yenileme başvurusu, "randevu.nvi.gov.tr" adresinden veya Alo 199 numaralı çağrı merkezinden yapılabilmektedir. İnternet adresine giren vatandaşlar, yenilemek istediği belgeyi seçerek başvurusunu yapabilmektedir.

Ehliyet ve kimlik yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet ve kimlik yenileme ücreti ne kadar? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyetle değiştirmek isteyen vatandaşların ödemesi gereken ücret 15 lira olarak belirlenmiştir. Yeni tip ehliyetini kaybeden ve yenisini çıkartmak isteyenler ile yenilemek isteyenler ise 345 lira değişim bedeli ödemek zorundadır. Bu ücretler, bankalar üzerinden ödenebilmektedir.

Ehliyet ve kimlik birleştirme nasıl yapılır?

Peki ehliyet ve kimlik birleştirme nasıl yapılır? Vatandaşlar, ehliyet ve kimlik birleştirme işlemleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ehliyet ve kimlik belgesini tek kartta birleştirmek isteyen milyonlarca vatandaş, ehliyet ve kimlik birleştirme nasıl yapılır? sorusunun yanıtını arıyor. 2020'de konuyla ilgili bir düzenleme yapan İçişleri Bakanlığı, ehliyet belgesinin kimlik kartına entegre edilebildiği "Hayat Kimliğinle Kolay" adlı uygulamayı başlattı. Uygulama sayesinde ehliyet bilgileri, yeni nesil çipli kimlik kartına aktarılıyor. Böylece iki kart taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi için ilk etapta "randevu.nvi.gov.tr" adresinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu almak gerekiyor. Bu işlemi tamamlamak için nüfus müdürlüğüne bizzat gitmek gerekiyor. Bu aşamada sayfada yer alan "Sürücü Belgesi Randevu Al" bölümünü seçmek gerekiyor. Randevu kaçırılırsa, yeni işlem için 1 ay beklemek gerekiyor. 

Ehliyet ve kimlik birleştirme ücreti

Ehliyet ve kimlik birleştirme ücreti merak ediliyor. Eski tip sürücü ehliyetine sahip olan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne giderken 15 lira harç ücretini yatırdığını gösteren belgeyi, sağlık raporunu ve 4 adet biyometrik fotoğrafını götürmesi gerekiyor. Harç ücreti, bankalardan ya da "ivd.gib.gov.tr" internet adresi üzerinden ödenebiliyor. Yeni tip sürücü ehliyetine sahip olan vatandaşların ise bu belgeleri götürmesi gerekmiyor.

Yorumlar (0)