Eğitim sezonunu geri dönüşüm defilesi ile açtılar!

2022-2023 eğitim öğretim sezonunun açılış töreni için Karabük'ün kent meydanında program düzenlendi. Atık malzemelerden yaptıkları kıyafetleri giyerek geri dönüşüm defilesi yapan öğrenciler alkış topladı.

YAŞAM 15.09.2022, 17:36 15.09.2022, 17:43 Hakan Öksüz
Eğitim sezonunu geri dönüşüm defilesi ile açtılar!

2022-2023 eğitim öğretim sezonu, 12 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başladı. Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim yılının açılışı nedeniyle bir program düzenledi. Şehir meydanında gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler ile velilerin dışında Vali Fuat Gürel ve Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin de katıldı.

Nevzat Akbaş konuşma yaptı

Programın açılışında çelenk sunumu yapıldı. Yeni eğitim-öğretim sezonu için iki okul ve bir ortaöğretim pansiyonunun faaliyete başladığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, çeşitli projelerle yurt dışında gönderilen öğrencilerin tecrübe kazandığını söyledi. Akbaş, toplamda 344 bin 500 ücretsiz ders kitabı ile 227 bin yardımcı kaynak kitabının öğrencilere verildiğini kaydetti.

Atık malzemelerden kıyafet yaptılar

Törende gerçekleştirilen halk oyunları, katılımcılar tarafından ilgi gördü. Günün en dikkat çeken bölümü ise geri dönüşüm defilesi yapan öğrencilerin birbirinden renkli görüntüleri oldu. Atık malzemelerden yaptıkları kıyafetleri giyen öğrenciler, çevre kirliliğine dikkat çekti. Öğrencilerin bu ilginç defilesi, törene katılanlar tarafından alkışlandı.

Yorumlar (0)