'Efsane tren' ilk seferini yapacak

İş insanlarının, sanatçıların ve demir yolu sevdalılarının 'efsane tren' olarak adlandırdıkları Ankara Ekspresi'nin yarın ilk seferini gerçekleştirecek.

YAŞAM 04.07.2019, 13:38 04.07.2019, 13:45
'Efsane tren' ilk seferini yapacak

CDD Taşımacılık AŞ'den edinilen bilgiye göre, özellikle iş insanlarının, sanatçıların ve demir yolu sevdalıların rağbet gösterdikleri 'efsane tren' Ankara Ekspresi, ilk seferini yarın gerçekleştirecek. 

Tren, yoğun talebin olduğu Ankara-Halkalı-Ankara hattında hizmet verecek. Trende biri engelliler için olmak üzere 4 pulman, 4 yataklı ve 1 yemekli vagon bulunuyor. 

Ankara Ekspresi'nin toplam yolcu kapasitesi 311 kişi olmakla birlikte 4 pulman vagonda 231 kişi, 4 yataklı vagonda da 80 yolcu seyahat edebiliyor.

İlk seferini 311 kişiyle yapacak

Tren ilk seferini 311 kişiyle tam dolu olarak yapacak.

Ankara ve Halkalı'dan her gün saat 22.00'de hareket edecek olan trenin durakları, Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Sögütlüçeşme ve Bakırköy olacak. Trenin seyahat süresi, Ankara-Halkalı güzergahında 8 saat 44 dakika, Halkalı-Ankara hattında ise 9 saat olacak.

Ankara Ekspresi, Ankara'dan yarın, İstanbul'dan 6 Temmuz'da başlamak üzere her gün karşılıklı işleyecek. Seyahat eden yolcular, trende bulunan restoranda yiyecek-içecek gibi ihtiyaçlarını karşılama imkanına sahip olabilecekler. 

Tamamı yataklı ve pulman vagonlardan oluşan trenin, 1 Şubat 2012'de Gebze-Köseköy yüksek hızlı demir yolu hattı inşa çalışmaları sebebiyle seferine ara verilmişti.

Yorumlar (0)