Efsane otobüs hattında koronavirüs isyanı! Şoförler yardım bekliyor

Türkiye'nin en uzun şehir içi otobüs hattı 500T, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle en sakin günlerini yaşıyor. Hattı kullanan yolcunun memnun olduğu durumdan otobüs şoförleri rahatsız. Şoförler, gelir ile gider arasında ciddi bir uçurum meydana geldiğini kaydederek, devletten yardım bekliyor.

YAŞAM 02.05.2020, 14:13 02.05.2020, 14:17
Efsane otobüs hattında koronavirüs isyanı! Şoförler yardım bekliyor

İstanbul'un efsaneleşen şehir içi otobüslerinden 500T, normal koşullarda yolcusunu isyan ettiren yoğunluğun aksine yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde güzergâhında bulunan 12 ilçede 78 durağın çoğunu boş geçiyor.

İstanbul'da en uzun mesafede (Cevizlibağ-Tuzla Şifa Mahallesi) 25 senedir yolcu taşıyan şehir içi otobüs hattı 500T, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle cazibesini yitirdi. 

Öz Tuzla-Topkapı Otobüsçüler Derneği Başkanı Mehmet Tekin, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

500T'nin güzergâh uzunluğu sebebiyle diğer halk otobüslerinden daha fazla zarar ettiğine dikkat çeke Tekin, "Yolcu sayısı şu anda yüzde 90 azaldı, ancak servislerimiz azalmadı. Böyle olunca da maliyet arttı. Sonuçta biz devlet değiliz, devletimizin yanındayız. Bu şartlar altında bunu sürdürebilme şansımız yok. Günlük zararımız, aşağı yukarı 1500 liranın üstünde ancak biz bunu cepten karşılıyoruz. Siz günlük aracınızla bir 5 kilometre yol giderseniz gideriniz ona göredir, 90 kilometre yol giderseniz gideriniz ona göredir. Bizim yolumuz uzun olduğundan giderimiz daha yüksek." diye konuştu. 

Tekin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde otobüs sahiplerinin zarar etmesine rağmen şoförleri işten çıkarmadığına ifade etti. 

Yolcular, 500T ile ilk defa bu kadar rahat seyahat ettiklerini kaydetti. Güvenlik görevlisi Tarık Şahin, 500T'yi mecbur kaldığı zaman alternatif olarak kullandığını belirterek, "Salgın başlamadan önce hayatta bu şekilde oturamazdım. Bırak oturmayı ayakta bile yer bulmaya zorlanırdık. Şu an 500T en rahat zamanını geçiriyor." ifadelerini kullandı. 

Aytekin Öztaş isimli vatandaş, 500T'yi işe acil gitmesi gerektiği zaman kullandığını belirterek, "Daha önce de birkaç defa kullandık, çok dolu. Hatta binemediğimiz durumlar oluyordu. Şu an çok iyi, 4-5 kişi taşıyor. Böyle hayal etmem imkânsızdı." dedi. 

Bir diğer vatandaş İsmail Kılıç, önceden akşam saatlerinde çok yoğun olması sebebiyle otobüsün bazen yolcu almadığını aktararak, "Anlatamam size. 500T'yi hiç bu kadar boş görmemiştim, böyle hayal etmemiştim. '500T'ye bir gün böyle bineceksin.' deseler inanmazdım." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)