Edremit sahili alevlere teslim oldu

Edremit Körfezi'nde Akçay ve Dalyan arasındaki sazlık yangını yerleşim yerlerine tehdit oluşturuyor. Göçmen kuşların duraklama noktası olan alanda alevlerin arasında kalan çok sayıda hayvanın telef olduğu bildirildi.

YAŞAM 22.08.2019, 15:52 22.08.2019, 15:54
Edremit sahili alevlere teslim oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde turistik tatil bölgeleri Akçay ve Dalyan arasında kalan sazlık alanda yangın çıktı. Alevler, yerleşim alanlarını tehdit ediyor. 

Alevlerin sahile ve yola kadar geldiği alanda denizden çıkan tatilciler endişeli gözlerle alevleri izliyor. Edremit kara yolu üzerindeki bazı noktalara uzanan alevler nedeniyle trafik ilerleyemiyor. Göçmen kuşların duraklama noktası olduğu öğrenilen bölgede alevlerin arasında kalan birçok hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Alevler sahile kadar indi

Alınan bilgiye göre, Dalyan ve Akçay arasında kalan sahil şeridindeki sazlık alanda aniden yangın çıktı. Yangın, şiddetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü. 

Alevlerin sahil şeridi ve yazlıkçıların bulunduğu yerleşim yerine kadar ilerlemesi vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Vatandaşlar, alevlere ilk önce kendileri müdahale etti. 

Alevler, rüzgârın etkisiyle sahile kadar indi. Denizden çıkan vatandaşlar, endişeli gözlerle alevleri izledi. 

Birçok canlı türü telef oldu

Akçay ve Dalyan arasındaki kara yolunda alevler nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Araçlarından inen vatandaşlar, itfaiye ve orman ekiplerine yardıma koştu. Göçmen kuşların uğrak noktası olarak bilinen sazlık alanda birçok canlı türünün telef olduğu kaydedildi.

Havadan müdahale ediliyor

Rüzgârın etkisiyle büyüyen yangına itfaiye ve orman ekipleri tarafından müdahale edilirken, Balıkesir'den havalanan yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına başladı. Yangının devam ettiği kara yolunun halen kapalı olduğu bildirildi.

Yorumlar (0)