Edirne Ulus Pazarı’na Bulgarlar akın etti

Gurbetçi yoğunluğundan dolayı geçtiğimiz aylarda şehre gelemeyen turistler bu hafta sabahın erken saatlerinde Edirne Ulus Pazarı’na gelip tezgahlara akın etti.

YAŞAM 17.09.2021, 18:38 17.09.2021, 18:58
Edirne Ulus Pazarı’na Bulgarlar akın etti

Edirne’ye gelen turistler, cuma günü kurulan Ulus Pazarı’ndan ihtiyaçlarını gideriyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahlarını kuran esnafın yüzünü Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen turistler güldürdü.

Bulgaristan’ın resmi parası Leva’nın değeri Türk lirası karşısında 5 TL olunca, bunu fırsat bilen Bulgarlar Edirne’ye adeta akın etti.

Sabahın erken saatlerinde Edirne’ye gelip araçlarını park etmelerinin ardından vatandaşlar pazara gelerek öğle saatlerine kadar alışverişlerini bitirip dönüş yoluna geçti.

Kışlık ürünler de tezgahtaki yerini aldı

Turistler Edirne’ye gelerek pazarın altını üstüne getirdi ve ayakkabıdan çantaya, monta kadar bütün ihtiyaçlarını karşıladı.

Pazarcılar soğukların da iyiden iyiye kendini hissettirmesiyle Ulus Pazarı’ndaki ürünlerine kışlık ürünleri de ekledi. Pazara yabancıların yanında yerli vatandaşlar da ilgi gösterdi.

“Pazar çok ucuz”

Edirne’ye Bulgaristan’dan alışverişe gelen Ralitsa Nedeva, “Burayı çok seviyoruz. Her zaman alışveriş yapmaya geliyoruz. Çanta ve kışlık alıyoruz. Alışverişimizi yapıyoruz. Türkiye bize çok ucuz geliyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)