Edirne'de, pazar esnafına Bulgar turistten sahte dolar şoku

Bulgarların son dönemde uğrak yeri olan Edirne'deki Ulus Pazarı'nda, Laçin Ceylan adlı esnaf, Bulgaristan’dan elen müşterisi tarafından sahte dolarla dolandırıldı. 

YAŞAM 31.12.2021, 21:12 02.01.2022, 09:08
Edirne'de, pazar esnafına Bulgar turistten sahte dolar şoku

Her hafta Edirne’de Cuma günleri kurulan ve Bulgar turistlerin uğrak yerin haline gelen Ulus Pazarı’nda sahte para şoku yaşandı.

Sahte dolar vurgunu

Edirne’ye alışveriş için gelen Bulgar turistler, bir yandan alışveriş yaptı, bir yandan da sahte dolar verdi, bir de para üstü almayı ihmal etmedi.

Bulgar müşterinin alışverişiyle bir an mutlu olan pazar esnafı Laçin Ceylan, bozdurmak için döviz bürosuna gidip, aldığı dolarların sahte olduğunu duyunca şoke oldu.

Perşembe akşamından gelip hazırlıklarını yapan esnaf Ceylan, alışveriş için gelen 2 Bulgar’ın sahte dolar vurgununu çözemedi.

Zararını karşılamak adına yılın son pazarında tezgâh açan esnaf Ceylan, müşteri azlığı sebebiyle hiç satış yapamadan neredeyse geri döneceklerini ifade etti.

“500 dolar ödeme yaptı, 300 dolar sahte çıktı”

Konuya ilişkin açıklama yapan esnaf Laçin Ceylan, “Gerçekten mağduruz. Geçen hafta tezgâhımızı ziyaret eden biri erkek biri biri kadın 2 Bulgar, benden 5 mont, 3 tane ikili takım ve 2 yelek aldı. Karşılığında ise 500 dolar ödedi. 300 dolar ise sahte çıktı. Şu an neredeyse hiç iş yok. Mağduruz. Müşteride destelerce para vardı. Hepsi sahteymiş. Beni oyaladılar, çift zannettim. Erken saatlerde geldiler ve hava soğuktu. Sahte olduğunu fark edemedim. Elim üşüyordu. Hissedemedim. Parayı bozmak için dövize gittim, nereden aldıysanız oraya geri verin dediler. Döviz bürosu, o dolarların sahte olduğunu söyledi. Hava çok soğuktu, ellerim buz gibiydi, doların sahte olduğunu çözemedim” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (1)
DOLAR 2 yıl önce
Şimdiye kadar duyduğum en güzel haber marım devamı gelir sizi gidi sahtekarlar doların yükselmesini seviniyordunuz