Edirne'de bir öğretmen, öğrencilerine ayakkabı almak için amelelik yapıyor

Edirne'de Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan Çekiç, yardıma ihtiyacı olan öğrencilerine ayakkabı alabilmek amacıyla hafta sonları inşaatlarda amelelik yapıyor. 

YAŞAM 14.09.2021, 12:39 15.09.2021, 09:50
Edirne'de bir öğretmen, öğrencilerine ayakkabı almak için amelelik yapıyor

Edirne’de yüz yüze eğitimin başlamasının ardından Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan Çekiç, okulda bazı öğrencilerinin ayakkabılarının yırtık olduğunu fark edince hafta sonu inşaatlarda amelelik yapmaya başladı.

128 öğrenci için inşaatta amelelik yapıyor

İnşaatlarda kazandığı yevmiye ve ustaların, inşaat sahibinin destekleriyle 128 öğrencinin ayakkabı ihtiyacını karşılayana kadar çalışmayı sürdüreceğini açıklayan Çekiç, dezavantajlı öğrencilerin çok sayıda olduğunu aktardı. Mithatpaşa İlkokulu’nda müdürlük belirten Ertan Çekiç, yüz yüze eğitimin başlamasının ardından bazı öğrencilerin ayakkabılarının eski olduğunu ve öğrencilerine ayakkabı alabilmek için inşaatlarda yevmiyeli amelelik yaptığını dile getirdi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimin fırsat eşitliğinden en iyi seviyede faydalanabilmeleri adına ne yapabilirim diye düşündüm. Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir inşaatın ustalarıyla görüşerek, desteklerini alarak bu kararı aldım. Onlar ustalık, ben amelelik yaparak, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olacağız. Bugünkü yevmiyemi, ustalar da kendi yevmiyelerini okul öğrencilerine ayakkabı ihtiyacı olarak sağlayacağız. Geçekten Edirne’de eğitime destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün bir işçi, iki öğrencinin ayakkabı ihtiyacını karşılayacak, biz 10 kişiyiz. Bu sebeple 20 öğrencinin ayakkabı ihtiyacını bir gündeki çalışmamızla karşılamış oluyoruz." 

İnşaat sahibi: "Eğitime katkı sunuyoruz"

İnşaat sahibi Nurettin Ertek, eğitime katkıda bulundukları için mutlu olduklarını aktararak, “Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan hocamız yanımıza geldi ve bizimle çalışmak istedi. Ekonomik açıdan durumu iyi olmayan öğrencilerine ayakkabı alabilmek için amelelik yapıyor. Biz de eğitime katkı sunmak adına desteklerimizi veriyoruz.” açıklamasını yaptı.

İnşaat işçisi Alpdeyin: “Böyle öğretmenleri görmek gurur veriyor”

Gururlandıklarını söyleyen inşaat işçisi Sadık Alpdeyin, “Yani çok gururlandık. Bu zamanda böyle öğretmenleri görmek gerçekten gurur verici ve kendisine tebriklerimizi ilettik. Kendisine destek olmak için biz de elimizden geleni yapacağız. Bütün herkese bu şekilde yardım çağrısında bulunuyoruz. Her şey çocuklar, her şey eğitim için” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)