Eczanelerde korona önlemleri

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hizmetlerine ara verilmeyen birkaç sektörden biri olan ilaç sektöründe eczacılar, hastaların akın ederek risk ortamı oluşturduğu eczanelerde tedbirler alıyor.

YAŞAM 25.03.2020, 10:30
Eczanelerde korona önlemleri

Bursa ilinin İnegöl ilçesinde koronavirüse (Covid-19) karşı eczane sahipleri ve çalışanların müşterilerle temasını kesebilmek için tezgahlar müşteri alanlarından cam kabinlerle ayrıldı.

İnegöl’de uzun yıllardan beri eczacılık yapan Bedri Boyrat, hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığını korumak için eczanedeki tezgahları cam kabinler ile kapattığını ve bu şekilde izolasyon sağladıklarını belirtti.

Eczane çalışanlarının arkasında durduğu banko üzerine cam koruma alanı yaptıran Bedri Boyrat, böylece eczaneye gelen müşterilerle çalışanlar arasındaki alanı birbirinden ayrılarak koronavirüse karşı tedbir almış olduklarını söyledi.

Eczane sahibi Bedri Boyrat tedbire ilişkin şunları söyledi:

“Sağlık sisteminin birinci basamaklarından biri olan eczanelerimiz insanlarımızın ilk uğrak yeri. Müşteri ile mesafeyi sağlamak için tezgahlar cam kabinle ayrıldı. Odalarımızın göndermiş olduğu bilgiler dahilinde eğitim çalışmaları yapmaktayız. Hastalığın bulaşmaması için vatandaşların evlerinden dışarıya çıkmaması lazım. Bu konuda vatandaşlarımız hassas, hiçbir sıkıntı yaşamadık."

Yorumlar (0)