Düzce’de taşan dere hayatı felç etti: Yol çöktü, evleri su bastı 

Düzce’de dün gece etkili olan sağanak yağış sebebiyle dere taştı ve yol çöktü. Çöken yol, köyü ikiye bölerken 47 kişinin sel basan evlerde mahsur kaldığı, çok sayıda büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanın da telef olduğu öğrenildi. Hasar, sabahın erken saatlerinde çekilen drone görüntüleri ile ortaya çıktı. 

YAŞAM 07.07.2021, 10:00 07.07.2021, 12:51
Düzce’de taşan dere hayatı felç etti: Yol çöktü, evleri su bastı 

Düzce’de dün akşam başlayan ve gece saatlerinde hızını artıran yağış sebebiyle Kıran Deresi taştı. Taşan dere, Akçakoca ilçesinin Esmahanım ve Uğurlu köy yollarını kapadı. Çilimli ilçesine bağlı Kırkharman ve Mısırlı köy yolları da derenin taşması sonucunda ulaşıma kapandı. Köy yolunun bir kısmının ise çöktüğü görüldü.



İl Özel İdaresi, alternatif yol açıyor 



Köylere ulaşımların kesilmesi ve bir yolun çökmesi sebebiyle olay yerine ekipler çağırıldı. İl Özel idaresi ekipleri, iş makineleri ile alternatif yollar açmak amacıyla çalışma başlattı. Evlerini ve ahırlarını su basan vatandaşlar ise ekipleri arayarak kurtarılmalarını istedi. Selden etkilenen hayvanlarını kurtarmak isteyen köylüler, kucaklayabildiklerini bölgeden uzaklaştırdı. 



AFAD, DAKE, Ulusal Keşif Arama Kurtarma Araştırma Derneği, jandarma ekipleri ve UMKE, selde mahsur kalanları kurtarmak amacıyla çalışmalarını yaptı ve köyün bir kısmı tahliye edildi. Türk Kızılay gezici gıda araçları, Cumayeri Dokuzdeğirmen ve Akçakoca Esmahanım’da konuşlanarak vatandaşlara hizmet sunmaya başladı. 



Sağanak, heyelanı beraberinde getirdi 



Sağanak yağış sebebiyle ağaçlar devrildi ve kayalar yollara döküldü. Düzce-Zonguldak D655 Batı Karadeniz bağlantı yolunun Kabalak, Osmancık ve Boğaziçi bölümlerinde ulaşım bir süreliğine aksasa da çalışmalar hızlı şekilde tamamlandıktan sonra ulaşım normal seyrine döndü. 



“Can kaybı söz konusu değil” 



Gece saatlerinde bölgeye gelen ve sabahın ilk ışıklarına kadar Akçakoca, Boğaziçi, Kırkharman, Mısırlık, Uğurlu ve Esmahanım’da incelemelerde bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, “Hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı. Can kaybı söz konusu değil. Bunlar bizi sevindiriyor tabi ki ama hayvanlarımız, tarım alanlarımız, yollarımız ve köprülerimiz zarar gördü. Bunları da en kısa zamanda gidereceğiz. Kaymakamlarımız, kriz merkezlerinin başında olayları takip ediyor. Yağış bittikten sonra hasar tespit çalışmaları yapılacak. Kısa zamanda neticelenir.” şeklinde konuştu. 



Mahsur kalan 47 kişi kurtarıldı 



AFAD İl Müdürü Ali Kartal: “Bölgedeki 88 kişi tahliye edildi ve mahsur kalan 47 kişi de kurtarıldı. Köy içinde kalan 20 kişinin da kurtarılma çalışmaları devam ediyor.” 

Yorumlar (0)