Düzce’de korkutan deprem: İstanbul ve çevre illerde hissedildi 

AFAD Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi’nden aktarılan bilgiye göre merkezi Düzce olan bir deprem meydana geldi. Büyüklüğü 5,0 olarak açıklanan deprem, 15.40’ta gerçekleşti.  

YAŞAM 17.11.2021, 16:44
Düzce’de korkutan deprem: İstanbul ve çevre illerde hissedildi 

Kandilli Rasathanesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan aktarılan bilgiye göre Düzce’de bir deprem meydana geldi. Düzce’nin merkez ilçesine bağlı Yayakbaşı mevkiinde meydana geldiği belirlenen deprem, 15.40’ta oluştu. 



AFAD’a göre 18,02 derinlikte oldu 

AFAD verilerine göre deprem 18,02 kilometre derinlikte meydana geldi. Fakat Kandilli Rasathanesi, depremin derinliğini 7,9 kilometre olarak ölçtü. 

Yine AFAD’a göre depremin büyüklüğü 5,0 iken Kandilli Rasathanesi’ne göre deprem büyüklüğü 5,2 oldu. Deprem, İstanbul başta olmak üzere tüm çevre illerde hissedildi. 

“Olumsuz durum bulunmuyor” 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, deprem sonrasında Düzce Valiliği’ne, 112 ekiplerine ya da AFAD’a iletilen herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı. Düzce Valisi Atay da Süleyman Soylu’yu doğrulayan açıklamalarını paylaştı. Deprem sonrası bölgenin durumu gerek 112 ve AFAD ekipleri tarafından gerekse Valilik, Belediye ve İçişleri Bakanlığı tarafından takip ediliyor. 

Yorumlar (0)