Düzce'de bir çocuktan daha acı haber...

Düzce'de meydana gelen sel felâketinin ardından kaybolan 3 yaşındaki Kağan Töngel'in cansız bedenine ulaşıldı.

YAŞAM 29.07.2019, 08:41 29.07.2019, 12:18
Düzce'de bir çocuktan daha acı haber...

Düzce'de gelen sel felâketinin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor. 

Bugün 3 yaşındaki Kağan Töngel'in cansız bedenine ulaşıldı. Böylece selde kaybolan 7 kişinin de cansız bedenine ulaşılmış oldu.

Düzce'de 17 ve 18 Temmuz'da etkili olan kuvvetli sağanağın ardından Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı taşmış, birçok noktada sel ve heyelan felâketleri yaşanmıştı.

İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiş, helikopterlerin desteği ile köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmıştı. 7 kişi hakkında da kayıp ihbarı yapılmıştı.

Gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, 19 Temmuz'da Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında kayıp olarak aranan 42 yaşındaki Fatma Töngel'in, 21 Temmuz'da Uğurlu köyünün 200 metre yakınındaki bataklık bölgede Cengiz Töngel'in, 22 Temmuz'da Uğurlu köyünde 7 yaşındaki Sanem Kaplan'ın, 23 Temmuz'da da Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyünde anne Nilgün Kaplan ile 9 yaşındaki kızı Funda Kaplan'ın, dün de Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyüne 1 kilometre uzaklıkta 7 yaşındaki İlayda Sinem Kaplan'ın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Düzce Valiliği: Meteoroloji uyarı raporunu duyurduk

Düzce Valiliği, yaşanan sel ve su baskınıyla ilgili meteoroloji uyarı raporunun duyurulmadığı hususunda medyada çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Valilikten gelen açıklamada, Akçakoca Kaymakamlığına ulaşan meteorolojik uyarı mesajının, 17 Temmuz günü ilgili tüm muhtarlıklara ve belediyeye zamanında ulaştırıldığı bildirildi.

Özellikle sel felâketinin en yoğun yaşandığı köylerde gece cami hoparlörlerinden duyuruların birçok kez yapıldığı aktarılan açıklamada, "Ayrıca meteoroloji uyarı raporları Valiliğimizce mutat olarak da basın aracılığıyla vatandaşlarımıza duyurulmaktadır. Meydana gelen sel ve su baskınıyla ilgili meteoroloji uyarı raporunun duyurulmadığı konusunda medyada çıkan bazı haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Diğer bir yandan, bölgede arama çalışmalarının 316 personel, 68 araç, 3 adet 8x8 amfibik araç, 8 bot, 10 köpek ile sürdüğü ifade edilerek, çalışmalar sonucunda kız çocuğuna ait olduğu değerlendirilen cesede ulaşıldığı hatırlatıldı. 

Yorumlar (0)