Duyanlar inanamıyor! 20 yaşında muhtar oldu

Muhtarsız kalan köyde görevi devralan 20 yaşındaki genci gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 

YAŞAM 16.11.2022, 16:53 17.11.2022, 09:03
Duyanlar inanamıyor! 20 yaşında muhtar oldu

Sivas’ın Kızılova köyü, yoğunluk sebebiyle istifa eden muhtar sonrası muhtarsız kaldı. Bu durum üzerine köyün yeni muhtarını belirlemek üzere seçime gidildi. Askerden yeni dönen ve henüz bir iş bulamayan 20 yaşındaki Eray Koyurga da muhtarlığa adaylığını koyarak dikkatleri üzerine çekti. İki adayın yer aldığı seçimde zafer, 6 oy farkla Eray Koyurga’nın oldu. 

“Kazanacağıma dair çok umudum yoktu”

Türkiye’nin en genç muhtarlarından biri olan Koyurga, köy işleri sebebiyle gittiği resmi dairelerde şaşkınlıkla karşılanıyor. Birçok kişinin kendisinin muhtar olduğuna inanmadığını belirten Koyurga, köy halkından ise büyük destek gördüğünü belirtti. Kısa süre öncesine kadar muhtarlığın aklının ucundan bile geçmediğini belirten Koyurga, “Eski muhtarımızın istifa etmesinin ardından ara seçim yapılması gerekti. Benim kazanacağıma dair çok umudum yoktu. Seçim sürecinde iki aday vardı. 6 oy farkla kazandım, kazandığımı duyduğumda da çok mutlu oldum. Verilen oylar sayesinde Sivas Kızılova köyünün yeni muhtarı seçildim” şeklinde konuştu. 

“Muhtar olduğuma inanmıyorlar, çok şaşırıyorlar”

Köy halkına yararlı olabilmek için çok çalışacağının sözünü veren Koyurga, “Elimden gelen tüm mücadeleyi göstereceğim. İnşallah onların bu desteğine yaraşır bir hizmet sunarım. Bu kadar genç yaşta muhtar olmak bambaşka bir his. Benim açımdan bir gurur kaynağı. Köyümüz için ilk etapta parke ve altyapı projelerimizi hayata geçirmek istiyorum. Bunlar, köy halkımızın en acil ihtiyaçları arasında yer alıyor. Köy halkımız her zaman arkamda. Onlarla birlikte omuz omuza köyümüze hizmet getireceğiz. İnşallah köyümüz çok daha güzel olacak. Köyümüzün işlerini halletmek için bazen resmi kurumlara gidiyorum. Beni görünce muhtar olduğuma inanmıyorlar, çok şaşırıyorlar, sonra da mutlu oluyorlar. Tebrik edenler oluyor” ifadelerini kullandı. 

“Köyümüzde genelde hep yaşlı muhtarlar vardı”

Köy sakinlerinden Davut Kömür ise yaptığı açıklamada, “Eski muhtarımız çok yaşlıydı. Söylenen işler bazen unutuluyordu. Köy halkımız Eray’ı muhtar seçti. Çok genç olduğu için, ‘Neden onu seçtiniz?’ diyenler oldu. Fakat biz onun enerjisiyle daha güzel hizmet edeceğini düşündük. O sebeple kendisini muhtarlık seçimlerinde destekledik. Köyümüzde genelde hep yaşlı muhtarlar vardı ve söylenenlerin çoğu unutuluyordu. Şimdi genç bir evladımızı muhtarlığa getirdik. İnşallah kendisi bizim beklentilerimizi karşılayacak” diyerek görüşünü dile getirdi. 

Yorumlar (0)