Duvara bantlanmış muza karşılık çiğ köfte!

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın muzu duvara bantlamış ve sergilenen bu çalışma 120 bin dolardan alıcı bulmuştu. Bu çalışmaya Adıyaman’da çiğ köfte ile karşılık verildi.

YAŞAM 12.12.2019, 11:12
Duvara bantlanmış muza karşılık çiğ köfte!

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın duvara bantla yapıştırdığı ve 120 bin dolara alıcı bulan muzun dünya gündemine oturmasının ardından Adıyaman’daki çiğ köfteci Sait Önder de bu akıma katıldı. 

Akımla birlikte dünyanın çeşitli ülkelerinin yanısıra Türkiye’nin birçok kentinde de bu yönde sanatsal çalışmalar yapıldı.

Bu çalışmaya karşılık olarak Trabzon’da hamsi, Kayseri’de pastırma kullanıldı. Adıyaman’ın meşhur çiğ köftecisi Sait Önder ise akıma, çiğ köfteyi cama bantladı.

"Acısı yeter" sloganıyla "Lülük" adını verdiği çiğ köfteyi cama yapıştıran Sait Önder, "İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın dünya gündemine gelmek için muzu duvara yapıştırıp sanata katkıda bulundu. Bizde çiğ köftesi ile meşhur Adıyaman’a katkıda bulunmak için sanat eseri yaptık. Aslında bizim çiğ köftemiz kendisi yapışır. Ama biz de sanata katkı sunmak için bantla yapıştırdık. Bizim çiğ köftemiz zaten yoğurularak mükemmel bir sanat yapılıyor. Tavana, duvara yapışır ve aylarca yapıştığı yerde kalır" ifadleerini kullandı.

Yorumlar (0)