Dur! Maske tak…

Yeni normalleşme döneminin “salgın bitti” olarak yorumlanması, yerel yönetimleri de hatırlatıcı ve uyarıcı önlemler almaya itiyor.

YAŞAM 02.07.2020, 17:15
Dur! Maske tak…

Sakarya'da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde farkındalık yaratmak ve vatandaşların dikkatini artırmak maksadıyla trafik sinyalizasyon sistemlerinde maske simgesi ve "maske tak" yazısı kullanıldı. Resim ve yazı sadece kırmızı ışığa uygulandı.

Vatandaşın dikkatini çekmeyi başaran Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, çalışmalarını yeni normalleşme sürecine göre sürdürdüğü belirtildi.

Araç ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu muhtelif yerlerde bulunan trafik ışıklarına "maske tak" uyarısı yerleştirilerek farkındalık oluşturulmak ve vatandaşın dikkatini yoğunlaştırmak istendiği bildirildi.

“Maske tak” uyarısı çalışması kapsamında Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin araç ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu ana arterlerden Bulvar, Gümrükönü, Soğanpazarı, Yeni Cami ve Devlet Hastanesi mevkisindeki trafik ışıklarına "maske tak" uyarısı konuldu.

Yorumlar (0)