Dünyanın en yaşlısı bir yaş daha aldı

Japonya'da yaşayan "dünyanın en yaşlı insanı" unvanına sahip Kane Tanaka, 117. doğum gününü kutladı ve rekorunu yeniledi.

YAŞAM 06.01.2020, 15:44
Dünyanın en yaşlısı bir yaş daha aldı

Japonya'da yaşayan Kane Tanaka, 2019 yılında "dünyanın en yaşlı insanı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Tanaka, bu yıl 117. doğum gününü kutladı.

Geçtiğimiz yıl 9 Mart'ta, 116 yıl 66 gün ile dünyada yaşayan en yaşlı insan unvanını alan Tanaka, yeni yaşını Japonya'nın Fukuoka şehrinde yaşadığı bakım evinde kutladı. Elinde bulundurduğu rekoru yenileyen Tanaka, Japonya'nın yaşlanan nüfusunun sembollerinden biri olarak görülüyor.

2 Ocak günü 117. yaşını kutlayan Tanaka, pastadan bir dilim yedikten sonra gülümseyerek, "Lezzetli. Biraz daha istiyorum." diyerek çevresindekileri güldürdü.

Genç iş gücü git gide azalıyor

Japonya'da hükümet istatistiklerine göre, doğan bebek sayısı geçtiğimiz yıl tahmini yüzde 5,9 oranında azalarak 900 bin altına düştü. Söz konusu sayının, 1899'da verilerin toplanmaya başlamasından beri kaydedilen en düşük oran olduğu ifade edildi.

Artan sosyal güvenlik harcamaları yüzünden yaşlanan nüfus, Japonya'daki en ciddi sorunlardan biri olarak görülürken genç iş gücü problemi de hükümeti ülkeye yabancı işçi çekecek politikalar uygulamaya mecbur bırakıyor.

Yorumlar (0)