Dünyanın en uzun boylu kadını olan Rümeysa Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Daha önce ‘dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı’ olarak tescillenen Weawer sendromu hastası Rümeysa Gelgi, şimdi de 2.15’lik boyuyla ‘dünyanın un uzun boylu kadını’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Türk kızı 2 kez dünya rekoruna da imzasını atmış oldu.

YAŞAM 14.10.2021, 17:59 15.10.2021, 17:53
Dünyanın en uzun boylu kadını olan Rümeysa Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Yaşamını Karabük'ün Safranbolu ilçesinde sürdüren ve evinin önünde basın açıklaması yapan 24 yaşındaki Rümeysa Gelgi, bu unvanı almanın kendisi çok büyük bir gurur olduğunu söyledi. Daha önce ‘dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı’ unvanını alan Gelgi, “şimdi de ‘dünyanın en uzun boylu kadını’ olmak için Guinness’e başvuruda bulundum. Ölçümler yapıldıktan sonra rekorum onaylandı ve bana resmi sertifika verildi. Ayrıca tüm dünyaya da duyuruldu. Aslında 3 aydır bu unvanın sahibi olduğumu da biliyordum" şeklinde konuştu.

“Farklı olmak sanıldığı kadar kötü olmayabilir”

Yaşayan en uzun boylu kadın ve erkeğin Türkiye’de olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Gelgi, “Bu iki unvanında sahibinin Türkiye’de olması bence harika bir tesadüf. Ben görüntüsü ile ilgili problemler yaşayan insanlara şunları söylemek istiyorum. Farklı olmak o kadar da kötü değil. İnsan bazen farklılıkları avantaja dönüştürebiliyor. Benim yapmak istediğim de buydu. Ben hastalığım olan sendromumu avantaja çevirdim ve genç yaşımda 2 rekorun sahibi oldum” dedi.

“Pandemi zamanında eğitime odaklandım”

Salgın sürecinde yaşadığı zorluklara da değinen rekortmen yaşadıklarını şöyle anlattı: “15 ay boyunca çok izole bir şekilde hayatımı sürdürdüm. Skolyoz hastalığım olduğu içim akciğerlerim tam olarak çalışmıyor. Virüsü kapmam halinde çok zor bir süreç olurdu. Bunun için çok çaba gösterdim. 1 yıl evden çıkmadım Bu süreçte profesyonel eğitimimi de tamamladım. Web geliştirme alanında önyüz geliştirici olarak yakında çalışmaya başlayacağımı da ümit ediyorum.”  

Gelgi’den önemli uyarı

Gelgi son olarak Guinness World Records'in dünya genelinde toplamda sadece 70 resmi hakemi olduğunun altını çizerek Türkiye’deki tek hakemin Şeyda Subaşı Gemici olduğunu ifade etti. Bu nedenle bu kişi haricinde Guinness World Records'in temsilcisi veya hakemi olduğunu iddia eden kişilere güvenilmemesi gerektiği konusunda da uyarısını yaptı.

Yorumlar (0)