Dünyanın en ürkütücü yerlerine yolculuk: lanetli evlerden hayaletli kalelere

 Dünyanın en ürkütücü yerlerini ve oralarda yaşanmış en korkunç olayları keşfetmeye hazır mısınız?

YAŞAM 01.11.2019, 13:20 04.11.2019, 16:44
Dünyanın en ürkütücü yerlerine yolculuk: lanetli evlerden hayaletli kalelere

Sizler için haklarında en tüyler ürpertici hikayelerin anlatıldığı yerleri derledik. Ve elbette, Türkiye'de yani en yakınımızda yaşanmış olayları da unutmadık.

1.Davutlu Köyü, Kırklareli (Karadedeler Olayı)

Söylentiye göre, 1989 yılının bir gününde orada yaşayan köylüler hava karardıktan sonra cinî varlıklar görmeye başlarlar. O günden sonra gördüklerinden korkan köy halkı evlerinden dışarı adımlarını bile atmazlar. Bu olay duyulunca, bir gazeteci olayı araştırmak için köyün yolunu tutar. Gazeteci H.B. köylülerle röportaj yapar ve herkes de cinleri gördüklerini söyler. Ancak gazetecinin orada kaldığı süre boyunca herhangi bir şey yaşanmaz. Gazeteci, kamerasını 14 yaşındaki bir çocuğa bırakıp köyden ayrılır. Paranormal bir şey olursa çocuk kayıt altına alacaktır. Üç gün sonra H.B. jandarmalar tarafından göz altına alınır.Sebebi ise köydeki üç ayrı evde yedi kişi parçalanarak öldürülmüş olmasıdır, kamerayı verdiği çocuk da dahil. 3 Şubat 1989'da bir ormanda H.B.'nin giysileri ve not defteri bulunur, kendisini bir daha gören olmamıştır. H.B.'yi sorgulayan jandarma ise yıllar sonra bunalıma girerek intihar eder.

2.Londra Kulesi, İngiltere

Kral William  tarafından 1066'da inşa edilen bu kalenin birçok işlevi vardı. Ama en çok bir hapishane ve infaz yeri olarak kanlı tarihi ile bilinir. Henry VIII, eşlerini burada idam ettirdi yani Anne Boleyn ve Catherine Howard’ı. Aynı zamanda iki genç Prens, babaları Kral Edward IV ölümünden sonra buraya hapsedildi; 1483'te kısa bir süre sonra ortadan kayboldular ve kalıntıları 1647'ye kadar bulunamadı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, kulenin kurbanlarının hayalet hikayeleri popüler ve tarihi Kraliyet Sarayları aracılığıyla hayalet turları yapılmaktadır.

3.Lanetli Apartman, Antalya

Antalya'da 16 dairenin bulunduğu cinli, perili olduğu iddia edilen binadaki daireler ne satılıyor, ne de kiraya verilebiliyor. Yıllar boyunca merak konusu olan bina kimine göre bir yatır üzerine yapılmış, kimine göre ise evde yaşayan bir kız cinnet geçirerek annesini öldürmüştür. Geçmişte binada oturanlar sabah uyandıklarında kendilerini banyoda yatar vaziyette buluyor, kapılar pencereler nedensiz oynuyor ve  geceyarısından sonra garip sesler duyuyorlarmış. Altında bulunan markette çalışanların dediklerine göre raflardaki ürünler sık sık yer değiştiriyor veya düşüyormuş. Sabah geldiklerinde depodaki kolileri takla atmış şekilde buluyorlarmış.

4.Jazirat Al Hamra, Birleşik Arap Emirlikleri

Büyük bir alışveriş merkezi ve büyük bir su parkı arasında yer alan Ras Al Khaimah'ın yaklaşık 14 mil güneybatısında neredeyse terk edilmiş Jazirat Al Hamra kasabasını bulacaksınız. 14. yüzyılda kurulan kasaba, 1830'larda, 1968'de aniden terk edilmeden önce gelişmekte olan bir balıkçı köyüne dönüştü. Kasaba şu anda toprak yollardan, 13 camiden ve 300'den fazla mercan ve çamur evinden ve tabii ki bazı yerleşik ruhlardan oluşuyor. İnsanlar, ziyaretçilerin garip sesler ve ürpertici görüntülere şahit olduklarını ve  cinlerin  hayvanların şekline bürünüp ortalıkta dolaştıklarını söylüyor. 

5.Edinburgh Kalesi, İskoçya

İskoçya'nın başkentindeki kale, perili ev olarak kabul edilir. 900 yıl geriye giden hikayede, tarihi kalenin eski zindanları olduğu ve orada kalan mahkumların ve hatta kalenin köpek mezarlığını dolaşan bir köpeğin hayaletinin görüldüğü geçiyor.

6.Obvodny Kanalı, St. Petersburg, Rusya

St. Petersburg'dan beş mil boyunca uzanan Obvodny Kanalının aslında başka ve çok daha uğursuz bir ismi var;  intihar kanalı. Yapay kanal 18. yüzyılın sonlarında inşa edilmeye başlandığından beri, baş ağrısı şikayeti olan inşaat işçileri, ani şiddet patlamaları ve tabii ki intiharlar da dahil olmak üzere garip olaylar kulaktan kulağa yayıldı.  İntihar girişimlerinin çoğu başarılı olsa da, kurtarılan insanlar neden suya atladıklarını bilmediklerini ya da görünmez bir gücün onları banklardan çektiğini iddia ediyorlar.

7.Höfði Evi, Reykjavik, İzlanda

Reykjavik'in kıyısına bakan Höfði Evi, Soğuk Savaş'ın sonunda tarihi bir an olan 1986'da Ronald Regan ve Michael Gorbaçov arasında bir toplantıya ev sahipliği yapmakla ünlüdür.  Ev, Kraliçe Elizabeth, Winston Churchill ve Marlene Dietrich'in yanı sıra bir sürü İngiliz elçisi de dahil olmak üzere yıllar boyunca birçok ünlü figürü barındırdı. İlk önce "beyazlı kadını"  gören bir elçiydi, birçok kişi bu evde intihar eden bir kadın olduğunu söylüyor. Hayalet Kadın, görünüşe göre çok fazla panik ve sıkıntıya neden oldu çünkü  Büyükelçi, İngiliz Dışişleri ofisiyle görüşerek evi hemen satmaya ikna etti.

8.Yasak Şehir, Pekin, Çin

Pekin’e yapılmış hiçbir gezi artık bir müze olarak hizmet veren Yasak Şehir’i ziyaret etmeden bitemez. Ama popüler turizm, paranormal meraklıları arasında oldukça üne sahip olduğunu bilmiyor olabilir. Bir saray olarak 600 yıllık görev süresi boyunca, kıskanç cariyelerin birbirlerini zehirlemesine ya da imparatorun emriyle yapılan infazlardan, cinayetlerden payını aldı. Söylemeye gerek yok, saray 1940'larda halka açıldığından beri yaşanan birçok garip olay hakkında  rapor var. En yaygın hikaye, beyaz giyinmiş bir kadın, sarayda ağlayarak dolaşıyor.

9.Leap Kalesi, Coolderry, İrlanda

13. ve 15. yüzyılın arasında biraz zamanda  inşa edilen bu kale, Game of Thrones’daki Red Wedding’deki ölümlerden daha korkunç ölümler gördü. Efsaneye göre, O'Carroll klanındaki (akşam yemeğine gelen misafirlerini zehirlemeye düşkün) iktidar mücadelesi sırasında, bir üye, kalenin şapelinde kitli tutulan kardeşini—bir rahip— elindeki kılıçla öldürdü. Odaya şimdi "Kanlı Şapel" deniyor ve rahibin geceleri kiliseye uğradığı söylenir.

Yorumlar (1)
ZEYNEP 3 yıl önce
çokkkk korktum