Dünyanın en tehlikeli yolunda karla mücadele sürüyor

Dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak kabul edilen Trabzon-Bayburt sınırında bulunan Soğanlı Dağı yolunda kar temizleme mücadelesi sürüyor.

YAŞAM 12.04.2021, 12:36 12.04.2021, 17:59
Dünyanın en tehlikeli yolunda karla mücadele sürüyor

29 keskin virajı ve rakımının yüksekliği ile dünyadaki sayılı tehlikeli yollar arasında görülen Soğanlı Dağı’ndaki karlı yolu ulaşıma açma çalışmalarını sürdüren ekipler, temizleme çalışmalarında sona yaklaşmış durumda.

“Ölüm Yolu” olarak adlandırılıyor

Trabzon ile Bayburt illerini birbirine bağlayan sınırda bulunan ve dünya literatürüne “Ölüm Yolu” adıyla giren Soğanlı Dağı’ndaki D- 915 yolu bir süredir yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanmıştı.

1916 yılında Rus ordusu tarafından inşa edildiği ve o dönemlerden beri “Ölüm Yolu” adıyla söylene gelen D- 915 yolu, 3 bin rakımlı Soğanlı Dağı’nda Trabzon ve Bayburt illerini birbirine bağlıyor.

Bölgede yoğun kar yağışı sebebiyle yol, 6 ay boyunca trafiğe kapalı kalıyor. Bayburt İl Özel İdaresi ekipleri ise yoğun kardan kapanan yolun ulaşıma açılması amacıyla bir süredir kar temizleme çalışmaları yürütüyordu.

Kalınlığı 4 metreyi bulan karlı yolda gece gündüz mesai yapan ekipler Mayıs ayına dek yolu tamamen kardan temizleyerek yeniden ulaşıma açmayı amaçlıyor. 

Yorumlar (0)