Dünyanın en izole yerleşim bölgesi: Yok yok!

Dünyada bir yerleşim bölgesine en uzak yer olan Tristan da Cunha adası, maceraseverlerin ilgisini çekiyor. Gerilim filmlerinden fırlamış gibi duran bu adada yaşamak ise bir hayli zor.

YAŞAM 02.04.2022, 21:35 03.04.2022, 16:27 Hakan Öksüz
Dünyanın en izole yerleşim bölgesi: Yok yok!

Herkes zaman zaman günlük yaşamın kargaşasından kaçma isteğini, "Alıp başımı gideceğim." diyerek anlatmıştır. Tam da bunun için biçilmiş kaftan olan bir yer mevcut. Dünyada bir yerleşim bölgesine en uzak yer olan Tristan da Cunha adası, maceraseverlerin ilgisini çekiyor.

1506 yılında keşfedilen ada, ismini Portekizli Amiral Tristao da Cunha'dan almış. Adada sadece 241 kişi yaşıyor. Davulun sesi uzaktan hoş gelse de bu adada yaşamanın çeşitli zorlukları var. En yakın yerleşim yerine uzaklığı binlerce kilometre olan ada, acil durumlar yaşayan kişiler için cehenneme dönüşebiliyor.

Bir yılda sadece 10 sefer yapılıyor!

Adada birer tane hastane, okul, müze, pastane ve bar bulunuyor. Toplam alanı 207 kilometre kare olan Tristan da Cunha adasında İngilizce, ana dil olarak kullanılıyor. Bir İngiliz sömürgesi olan ve para birimi olarak sterlin kullanılan adaya ulaşmak bir hayli zor. 

Adaya ulaşmak için Cape Town ve Namibya'dan bir yıl içinde yalnızca 10 sefer düzenleniyor. Fırtınalı zamanlarda yolculuk, 6 günü bulabiliyor. Bilet fiyatlarının 800 ila 1500 dolar arasında değiştiği ada, sadece gemi ile ulaşılabilir durumda. 

"Burada otel, gece kulübü ya da jet-ski yok"

Adanın resmi internet sitesi olan tristandc.com üzerinde ilginç bir açıklama yer alıyor. Açıklamada, adayı ziyaret etmek isteyen kişiler için bir uyarı yer alıyor. Uyarıda, "Burada otelimiz yok. Gezi için tur paketi istiyorsanız o da yok. Restoran, havalimanı, gece kulübü ya da jet-ski arıyorsanız maalesef bulamayacaksınız." deniliyor.

Suç işleyenlere papaz nasihati!

Öte yandan adada herhangi bir kolluk kuvveti de yok. Suça karışan kişiler, kilisenin papazından nasihat alıyor. Sağlık hizmetlerinin görülebilmesi için adada sadece 1 doktorun bulunduğu kaydediliyor.

Yorumlar (0)