Dünyanın en güzel ama en az bilinen ülkeleri!

Adlarını daha önce duymamış olabilirsiniz ancak onlar, doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

YAŞAM 31.10.2019, 14:10 04.11.2019, 16:40
Dünyanın en güzel ama en az bilinen ülkeleri!

Pek çok insan Fransa, İspanya ve İtalya gibi ülkeleri duymuş ve birçokları oraya gitme ya da çoktan gitme hayalini kuruyor. Ancak, kendi izinizi kırmak ve gizli mücevherleri keşfetmek istiyorsanız, ziyaret etmek için mükemmel ülkeleri sizler için derledik. Bu ülkelerin bazılarına girmek oldukça zor, ancak bir kez ulaştığınızda tamamen benzersiz bir kültürel ve coğrafi deneyim yaşayacaksınız.

1.Brunei

Borneo adasındaki Bruneiçok küçük bir ülke. Kuzey kıyısında yer alır ve Malezya ile çevrilidir.Ülke, ailesi tarafından zaten son altı yüz yıldır yöneten Kral Hassanal Bolkiah tarafından yönetiliyor.Geniş kıyı alanlarını kontrol etmeye başladıkları dönem 15. ve 17. yüzyıllar arasındaydı. Brunei,  dokuz kocaman  zirveye sahip ve uzun yürüyüşe çıkmayı sevenlere ve maceracılara  ev sahipliği yapıyor.

2.Kiribati

Pasifik Okyanusunda yer alan Kiribati, 100.000'den fazla kişiden oluşan etkileyici bir nüfusa sahiptir. Kiribati, dünya standartlarında balıkçılık endüstrisi ve kültürel deneyimleri ile birlikte, 2. Dünya Savaşı kalıntıları için de bilinir. Hava, yıl boyunca doğal olarak sıcaktır. Bu yüzden güneş kremi getirdiğinizden ve sahilde serinlemek için çok fazla margarita içtiğinizden emin olun.

3.Nauru

Vatandaşların sahip olduğu zenginlik nedeniyle Kiribati Adası'nın bir deniz komşusu olan ve bir zamanlar Keyifli Ada olarak bilinen adaya şimdi Nauru deniyor. Küçük adanın, doğası ve manzarası ile gelenlere sunabileceği çok şey var. Güzel plajların bulunduğu ülkede, eski fosfat yatakları (ülkeyi zengin kılan) da bulunuyor.

4.Burkina Faso

Burkina Faso, Batı Afrika'da altı farklı ülke arasında bulunan karasal bir ülkedir ve Burkinabe halkının büyüleyici karakterleri ile tanınır. Burkina Faso geleneksel turist atmosferine sahip olmasa da, ziyaret etmeye karar verirseniz, ülke ve insanları kültürleri tanımakla ilgilenen gezginler için keşfedilmesi gerekilen bir yer. Gitmek için en iyi zamanlar ekim ortasından aralık ayına kadardır.

5. Fildişi Sahili

Başka bir Batı Afrika ülkesi olan Fildişi Sahili, Burkina Faso ile sınır komşusudur. Kıyısı bir zamanlar birçok krallık ve kültürün ortaya çıktığı MS 1000 ila 1500 arasında önemli bir ticaret yoluydu. Çok geçmeden, Fildişi Sahili Avrupa ülkeleri tarafından kullanılan bir ticaret limanı haline geldi ve 1893'te Fransa tarafındanele geçirilmek istendi. Yerli halklar 1961'de bağımsızlıklarını kazandılar. Fildişi Sahili, yağışlı olması yanı sıra  ormanları ve beyaz kumsalları barındıran bir büyüleyici bir yer. 

6.Andorra

Andorra, Fransa ve İspanya arasındaki Pirene Dağları'nda bulunan ve mükemmel bir manzara ve doğa yürüyüşü olanakları sunan bir mikro devlettir. Andorra, çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi, bir zamanlar feodalist sistemdeki Krallar ve diğer yönetici aileler tarafından yönetildi ve 1580'de inşa edilen bir malikane olan Casa de la Val gibi pek çok antik mekana ev sahipliği yaptı. Mutfağı ile insanlara zengin seçenekler sunuyor. 

7.Lihtenştayn

Lihtenştayn, Orta Avrupa da Avusturya ve İsviçre arasında bulunan karasal bir ülkedir. Adı yeterince belirtse de, ana dilleri Almancadır. Bir zamanlar Alman Konfederasyonunun bir üyesiydi ve 1968'de ordusunu ortadan kaldırmasından kısa bir süre sonra 1866'da bağımsız hale geldi. Asıl şaşırtıcı olan, bu mikro devletin sadece 62 mil kare veya 160 mil kare olduğu! Kışın snowboard ve kayak yapmak istiyorsanız, Liechtenstein yamaçlarıyla dünyaca ünlüdür veya yaz aylarında da doğa yürüyüşü ve dağ bisikletinin tadını çıkarabilirsiniz.

8.Cibuti

Doğu afrika'da, doğuda kızıldeniz ile Aden Körfezi arasında bulunan bir ülkedir. Kuzeyinde Eritre, batısında ve güneybatısında Etiyopya, güneyinde de Somali vardır. Ülkenin stratejik konumu ve Afrika'nın kuzeydoğu serbest ticaret bölgesi olma statüsüne bağlı olarak Cibuti ekonomisi, hizmet faaliyetlerine dayanır. Başkentinin ismi ile ayni olan ülkelerdendir.

9.Doğu Timur

Dünyanın en az ziyaret edilen yerlerinden biri ama yine de ziyaret etmekten çok keyif veren bir ülke olan Doğu Timor, pahalı ve kalabalık sokaklarıyla da oldukça şaşırtıcı. Yıllarca süren iç savaşın ardından Doğu Timor bugün güvenli bir yer ancak altyapı hala zayıf. Yağmur yağdığında, yollar kolayca geçilemez hale geliyor ve ülkenin bazı bölgeleri izole oluyor.
 

Yorumlar (1)
elif belinay 3 yıl önce
bence bu ülkelerin içinde güney kore japonya veya çin de olmalıydı çünkü hepsi birbirinden güzel

BTS JİMİN I LOVE YOU...