Dünya Otizm Günü’nde otizmli 10 yaşındaki Rafet'in cansız bedeni bulundu!

Dünya Otizm Günü’nde kahreden haber Antalya’dan geldi. 

YAŞAM 03.04.2021, 15:55 03.04.2021, 16:18
Dünya Otizm Günü’nde otizmli 10 yaşındaki Rafet'in cansız bedeni bulundu!

Antalya'da kaybolan ve bir süredir haber alınamayan otizmli Rafet Uğur'u (10) arama çalışmaları sonucunda küçük çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Haberi alan küçük Rafet’in ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Amcasının oğluyla aynı kaderi paylaştı

Antalya’da bir süre önce kaybolan otizmli küçük Rafet Uğur’un cesedi son kez görüldüğü Beşkonak-Köprüçay Irmağının 10 kilometre aşağısında bulundu. Küçük Rafet’in 2007 yılında aynı ırmakta boğulan amcasının oğlu ile aynı kaderi yaşadığını dile getiren acılı baba Osman Çimen, oğluna daha önce aynı yerde hayatını kaybeden amca oğlunun ismini verdiğini söyledi.

Çimen ailesi, Düzağaç Çingiller Mahallesinde bir caminin açılışından döndükleri sırada çay içmek için mola verdikleri ırmak kenarında çocukları 10 yaşındaki Rafet Uğur’un bir anda ortadan kaybolması üzerine durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri ile itfaiye ekipleri geldi. Ancak küçük Rafet’i arama çalışmaları sonuç vermeyince durum Antalya İl Jandarma Komutanlığı JSAK Timi, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, AKUT, AFAT, SKUT ve bölgeyi iyi bilen raftingcilere bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları sürerken küçük Rafet’in aile yakınları ise olay yerine koştu.

Çamurlu suda bulundu

Ekiplerin bölgeye intikali ile gece karanlığında sürdürülen çalışmalar neticesinde bölgeyi karış karış bilen raftingciler, çamurlu su içinde ağaç dallarının arasına sıkışmış şekilde küçük Rafet’in cansız bedenine ulaştı.

Çok dikkatli bakılmaması halinde küçük Rafet’in cesedini fark etmenin imkansız olduğunu dile getiren raftingciler, küçük çocuğun üzerindeki kıyafetlerin ise olduğu gibi durduğunu gördüklerini belirtiler.

Ailesi yasa boğuldu

Rafettin Uğur Çimen’in cansız bedenine ulaşıldığı haberini alan ailesi gözyaşlarına boğulurken anne Fatmaana Çimen’in feryadı yürekleri sızlattı. 

Küçük Rafet’in cansız bedeni daha sonra Manavgat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


 

Yorumlar (0)