Dünya 5G ile tanıştı, Sivaslı 3G'ye hasret!

Sivas Kızılhüyük köyünün 320 sakini köylerinde telefon şebekesinin çekmemesinden şikayetçi. Vatandaşlar telefonlarına sinyal alabilmek için 500 metrelik köyün zirvesine yaz kış demeden gitmek zorunda kalıyor. Köyde internet altyapısı da bulunmuyor.

YAŞAM 23.09.2020, 20:38
Dünya 5G ile tanıştı, Sivaslı 3G'ye hasret!

Sivas Altınyayla ilçesine 24 kilometre mesafede yer alan 320 nüfusa sahip Kızılhüyük köyünün sakinleri, dünyanın 5G'ye geçtiği bugünlerde telefonlarıyla konuşabilmek için sinyal arıyor.

Sinyal için yarım kilometre yol gidiyorlar

Köydeki sakinler, soğuk kış günlerinde ve kavurucu sıcaklarda telefonlarıyla konuşabilmek için 500 metre yol yürüyerek çıkmış oldukları yüksek noktada, Kayseri'den gelen sinyaller ile telefon görüşmelerini gerçekleştirmeye çalışıyor.

"Dünya 5G'ye geçti, biz 3G'ye hasretiz"

Kızılhöyük köyünün muhtarı Ali Almaz, telefon ile görüşebilmek amacıyla köyün zirvesine çıkmaları gerektiğini söyleyerek, "Telefonlarımız köyde çekmiyor, internet altyapımız zaten yok. Köyden 500 metre yukarı çıkmamız gerekiyor ki telefonumuz çeksin. Burası köyün zirvesi burada sinyal arıyoruz. Telefon çekiyor gibi gözüküyor ama çekmiyor. Dünya 5G'yle tanışırken biz 3G'ye hasretiz." dedi.

Yorumlar (0)