Dükkanını soymaya çalışan hırsıza yardım teklif etti

İngiltere'de dükkanında bulunan telefonları çalmaya çalışan genç bir hırsıza karşı sergilediği tavırla gündeme gelen işletme sahibi Afzal Adam, yaşadığı olayı anlattı. Kapı kilitleme mekanizması nedeniyle kaçamayan hırsızın telefonları geri verdiğini kaydeden Adam, "Kamera kayıtlarını görenler şaşırdı." dedi. Sosyal medyadan genç hırsıza yardım teklifinde bulunan Afzal Adam, dünyanın dört bir yanından olumlu mesajlar aldığını söyledi.

YAŞAM 07.12.2022, 10:31 08.12.2022, 10:40 Hakan Öksüz
Dükkanını soymaya çalışan hırsıza yardım teklif etti

İngiltere'de bir cep telefonu mağazası işleten Afzal Adam, dükkanını soymaya çalışan hırsıza yönelik yaklaşımıyla gündeme oturdu. Olay, ülkenin kuzeyindeki Dewsbury'de bulunan cep telefonu mağazasında meydana geldi. Mağazaya giren hırsıza müdahalede bulunmayan ve daha sonra sosyal medyadan paylaşımda bulunan Adam, "Hepimizin zor zamanlar geçirdiği bir dönemdeyiz. Zor durumdaysan lütfen bizi ziyaret et." ifadelerini kullandı.

"Tezgahın altına kapı kilitleme mekanizması yerleştirmiştim"

Yaptığı paylaşımdan sonra çeşitli millet ve dinlere mensup birçok kişiden pozitif mesajlar aldığını söyleyen Afzal Adam, yaşadığı olayı anlattı. Pandemi döneminde herkesin maske taktığını ve kapüşonlu kıyafetler giydiğini kaydeden Adam, "Hırsızlık durumunda polise durumu nasıl anlatacağımı da bilmiyordum. Bu yüzden kendi güvenlik önlemimi aldım ve tezgahın altına kapı kilitleme mekanizması yerleştirdim." dedi.

"Kaçamayınca telefonları geri verdi"

Hırsızın kapıdan girmesinin ardından mağazada bulunan personelin kapı kilitleme mekanizmasını çalıştırdığını belirten Afzal Adam, "Genç hırsız bunun farkında değildi. En pahalı iki telefonu görmek istediğini söyledi. Telefonların fiyatı yaklaşık 1700 sterlindi. Eline alır almaz kapıya koştu. Kapının kilitli olduğunu anlayınca mahcup şekilde geri döndü ve aldığı telefonları geri verdi. Daha sonra da bana 'Arkadaşlarım beni kışkırttı, aslında böyle biri değilim.' dedi." ifadeleriyle yaşadığı olayı anlattı.

"Kamera kayıtlarını görenler şaşırdı"

Hırsızın kendileriyle yüzleşmesinin ardından kapıyı açtıklarını kaydeden Afzal Adam, "Kamera kayıtlarını görenler şaşırdı. Hırsıza neden sert bir müdahalede bulunmadığımı sordular. İslam bize bunu öğretmiyor, merhametli olmak gerektiğini söylüyor. Telefonlarımız çalınmadı, biraz şefkatli davranmanın daha iyi olacağını düşündüm. Polis bana gelirse ve dava açmak isteyip istemediğimi sorarsa onlara 'hayır' diyeceğim. Umarım o genç, daha doğru bir yola girer." dedi.

"Müslümanlar olarak zorluk yaşayan bu insanlara destek olmalıyız"

Söz konusu olaydaki gibi gençlerin veya küçük çocukların suça karışmasının farklı nedenlerinin olduğunu vurgulayan Adam, "Burada yetiştirilme tarzları ve bulundukları çevre önem kazanıyor. Bazıları gerçekten çok zor şartlar altında yaşıyor. Müslümanlar olarak zorluk yaşayan bu insanlara destek olmalıyız. Doğru yola girmeleri için onlara şans vermeliyiz. Sosyal medyadan bir video paylaştım. Geri gelebileceğini ve na yardım edebileceğimiz söyledim. Şimdiye kadar gelmedi, kim olduğunu da bilmiyoruz. Belki bunları duyarsa bizi ziyaret eder." şeklinde konuştu.

"Mesajların büyük çoğunluğu cesaret vericiydi"

Sosyal medyadan paylaştığı videonun ardından birçok kişiden olumlu mesajlar aldığını söyleyen Afzal Adam, "Mesajların büyük çoğunluğu cesaret vericiydi. Halihazırda dünya genelinde İslam ile ilgili yanlış bilgiler ve olumsuz bir imaj mevcut. Bunu tersine döndürmeliyiz. Bunun gibi olaylara Müslümanların nasıl tepki verdiğini göstermek gerekiyor." dedi.

Yorumlar (0)