Düğünlere düzenleme: Sadece damat ve gelin oynayacak!

Son günlerde ekranlara yansıyan maskesiz ve sosyal mesafesiz düğünler sonrası harekete geçen İçişleri Bakanlığı, düğünde nasıl davranılacağını da kural altına almak zorunda kaldı.

YAŞAM 24.06.2020, 14:01 24.06.2020, 15:24
Düğünlere düzenleme: Sadece damat ve gelin oynayacak!

Tedbirlerin gevşetilmesini “kısıtlamalar tamamen kaldırıldı” olarak anlayan, Covid-19 pandemisinin önemini kavrayamayan, toplum sağlığını umursamayanların oluşturduğu düğün görüntüleri sonrası İçişleri Bakanlığı düğünlerde nasıl davranılması gerektiğini de kural altına almak zorunda kaldı.

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği "Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler" genelgesi ile 1 Temmuz’da düğün salonlarının açılabileceğini belirterek, düğünlerde nasıl davranılması gerektiğini kural altına aldı.

Kısa sürecek, açık havada yapılacak!

İçişleri Bakanlığının "Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler" genelgesine göre düğünler; yeni tip koronavirüsün yayılmasını azaltmak maksadıyla mümkün olduğunca “kısa sürede” ve “açık havada” gerçekleştirilecek.

maskeli düğün maskeli gelin maskeli damat

Her yerde dezenfektan olacak

Genelge gereği düğün mekânlarının tüm girişlerine, ortak kullanım alanlarına ve masalara el antiseptiği veya dezenfektan konulacak ve maske takmak zorunlu olacak.

Oturma düzeni

Düğün salonlarında davetlilerin oturma düzeni ise, masalar arası mesafe en az 1,5 metre ve sandalyeler arası en az 60 santimetre olacak şekilde ayarlanacak.

Tokalaşma yok!

Sosyal mesafenin en çok ihlal edildiği konu olan tokalaşmanın da genelgede kural altına alındığı görüldü. Düğünlerde davetlilerin karşılanması ve uğurlanması ile takı merasimi sırasında kesinlikle tokalaşılmayacak. Ayrıca ne düğün öncesi, ne düğün sırası ne de düğün sonrası kesinlikle toplu fotoğraf çekimi yapılmayacak, takılar da toplama kutusuna konulacak.

maskeli düğün maskeli gelin maskeli damat

Sadece gelin ve damat oynayacak

İçişleri Bakanlığını harekete geçiren konuların başında ise son günlerde bazı izinsiz gerçekleştirilen düğünlerde onlarca insanın maskesiz ve iç içe sahneye çıkarak oynaması. İçişleri Bakanlığı düğün mekânlarında damat ve gelin hariç halay çekilemeyeceğini ve dans edilemeyeceğini ayrıca gösterilerin de yapılamayacağını bildirdi.

Açık hava düğünlerinin tavsiye edildiği genelgede düğünün köy ya da sokak düğünü şeklinde yapılması durumunda ise yemek verilecekse tek kullanımlık malzemelerin tercih edilmesi gerektiğini kaydedildi.

Yorumlar (0)