Düğünde saldırıya uğrayan müzisyen konuştu: "Olayın ırkçılıkla ilgisi yok"

Gaziantep’te düğün salonunda saz çalarken saldırıya uğrayan müzisyen Erdal Erdoğan, olayı basın mensuplarına anlattı. Canlı yayında saldırıya uğradığını söyleyen Erdoğan, sokak düğününde saz çaldığı anda ırkçı saldırılara maruz kaldığını açıkladı. 

YAŞAM 21.10.2021, 15:34 23.10.2021, 10:28
Düğünde saldırıya uğrayan müzisyen konuştu: "Olayın ırkçılıkla ilgisi yok"

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 3 gün önce meydana gelen olayda müzisyenlik yapan Erdal Erdoğan, bir sokak düğününde saz çaldığı anda canlı yayını açmışken saldırıya maruz kaldı. O anları kamera kaydına alan vatandaşlar ise HDP’li siyasetçilerin, Kürtçe ve Türkçe karışık şarkı söylediği için kendisine saldırdığını söyledi.   

Olayın ardından yeni bir saz almak zorunda kalan ve düğünlerde yine şarkı söylemeye devam eden Erdoğan, bu suskunluğunu basın mensupları için bozdu ve olaydan duyduğu üzüntüyü şu şekilde aktardı: “Düğünlerde sanatımı gerçekleştirmek isteyen biriyim. Başıma üzücü bir olay geldi. Yaşananlar karşısında çok üzgünüm ama ben bu durumu hayra yoruyorum. Olayın ırkçılıkla alakası olduğunu düşünmüyorum. Biz Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyledik ama hiçbir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. Bu olay sosyal medyada çok fazla paylaşıldı ve böylece çok ses getirdi. Bize destek olanlara çok teşekkür ediyorum. Olayın ardından şikayetçi oldum, yasal süreç başladı.” 



Türk bayrağı altında Kürtçe şarkılar söyledi 

Kürt sanatçı Erdoğan, Gaziantep’te Türk bayraklarıyla donatılan bir sokakta düğünde saz çaldığı sırada yaşadığı saldırının ırkçılıktan kaynaklandığı sözlerine tepki gösterdi. Sonrası performanslarını da Türk bayrağının altında Kürtçe ve Türkçe şarkı söyleyerek gerçekleştiren sanatçı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

Meslektaşlarından destek alıyor 

Yaşanan olayın sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından Erdoğan, pek çok meslektaşından destek telefonları aldığını ve hatta Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Onurlu’nun da kendisini aradığını bildirdi. Sanatçıların hiçbir zaman siyasetle ve ırkçılıkla bağlantısının olmayacağını belirten Onurlu, olayın bu taraflara çekilmesi hakkında üzüntüsünü dile getirdi. 

HDP’li vekile tepki gösterildi. 

HDP’nin Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un Kürtlere yönelik ırkçı saldırılarda bulunduğunu aktaran bazı kesimler hakkında şikayetini dile getiren Onurlu, “Olayın tümünü bilmeden Türk ve Kürt kardeşlerimiz arasında kaos ortamı yaratmak istiyorlar fakat bilmiyorlar ki olayın ırkçılıkla alakası yok. Türkiye’de Türk-Kürt sorunu yoktur. Biz burada hepimiz kardeşiz.” 

Yorumlar (0)