Düğün kameramanına 6 bin lira ceza!

Ankara'da nikâh töreninin görüntüsünü sesleri almadan kaydeden firma, "Tüketici mahkemesi" tarafından 6 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

YAŞAM 29.09.2019, 13:14 29.09.2019, 15:19
Düğün kameramanına 6 bin lira ceza!

Alınan bilgiye göre, Fatma ve Halil Dönmez, 19 Mayıs 2017'deki nikâh töreninin video ve fotoğrafları için bir firmayla anlaşma sağladı. Nikahın ardından firmadan aldıkları CD'yi izlediklerinde seslerin kaydedilmediğini belirten çift, avukatları aracılığıyla firma aleyhine toplam 7 bin 500 liralık manevi tazminat davası açtı.

Ankara 10. Tüketici Mahkemesi, önceki günlerde kararını verdi. Mahkeme, davayı dolaylı olarak kabul ederek, firmanın Fatma ve Halil Dönmez'e 3'er bin liradan toplam 6 bin lira manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

"İhtar gönderdik, dönüş yapılmadı"

Çiftin avukatı Aykut Özdemir, dava konusu olayda "ayıplı hizmet"in söz konusu olduğunu kaydederek, "Müvekkillerin hayatları boyunca belki de bir defa sahip oldukları nikâh anı sessiz şekilde kaydedilmiştir. Sonrasında firmaya ihtar gönderdik, kendileri tarafından dönüş yapılmadı." ifadelerini kullandı.

"Mahkemenin kararı isabetli"

Özdemir, "Karara tarafların itiraz hakları mevcut. Bundan sonrası üst mahkemenin kararı olacaktır. Ancak bizce mahkeme isabetli bir karar vermiştir." diye konuştu.

Davacı Halil Dönmez ise nikah günü firma dışında kendilerinin de çekim yapmak istediğini fakat buna müsaade edilmediğini söyledi.

"Çok bir şey demediniz, sadece bir evet dediniz"

Dönmez, "Bizim için çok özel bir gündü. Firmadaki arkadaşın 'Çok bir şey demediniz, sadece bir evet dediniz.' demesi bizi çok üzdü. Sonuçta insanlar evlenirken hayat hikayesini anlatmıyor. Bir 'evet' diyorlar ama bir ömür birbirlerine bağlı kalıyorlar. O yüzden bu yola başvurduk. Yapılan işe biraz daha özen gösterilmeli. İnsanlar bu mutlu günleri her gün yaşamıyor." diye konuştu.
 

Yorumlar (0)