Dron ile sosyal mesafe denetimi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında polis ekipleri, sosyal mesafeye yönelik dron ile denetim yapıyor.

YAŞAM 09.04.2020, 13:47
Dron ile sosyal mesafe denetimi

Güvenlik güçleri toplum sağlığını korumak için akla gelebilecek tüm yöntemleri kullanırken bazı vatandaşlardan aynı duyarlılık görülemiyor.

Konya ilinin Beyşehir ilçesinde polis ekipleri denetimlerinde sokağa çıkmasına kısıtlama getirilen 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençlerin cadde ve sokaklarda dolaşıp dolaşmadığını kontrol etti, yaşından emin olunamayan kişilerin kimliklerini kontrol etti.

Konya Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, ilçe merkezindeki denetimlerine Beyşehir Belediyesi tarafından da dron desteği sağlandı.

Polis ekipleri, dron ile PTT bank ve banka şubesi önlerinde de sıraya giren vatandaşların sosyal mesafe kuralına uyup uymadığını dron ile kontrol etti. Kurala uyulmayan bölgelerde sosyal mesafeye dikkat etmeyenler uyarıldı.

Dron ile yapılan havadan kontroller nedeniyle polis ekipleri sosyal mesafeyi koruyarak hem kendi sağlıklarını hem de vatandaşın sağlığını koruma altına aldı.

Diğer taraftan polis ekipleri, durdurdukları araçlarda zorunlu hale getirilen maske denetimleri yaptı. Maskesi olmayan yolculara maske verildi.

Araçta şoför dahil 3'ten fazla kişi ile seyahat edilemeyeceği zorunluluğu getirildiğini anımsatan polis ekipleri, ön koltukta oturanları uyararak arka koltuklara geçmesini sağladı.

Yorumlar (0)