Drift yaptı, 60 bin lira ceza yedi!

Antalya'da nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettaların üreme alanına aracıyla giren sürücüye 60 bin 563 lira ceza verildi.

YAŞAM 01.08.2019, 16:50 01.08.2019, 16:59
Drift yaptı, 60 bin lira ceza yedi!

Antalya'nın Kumluca ilçesi Kum Mahallesi Obalar mevkisinde caretta carettaların üreme alanı olan kumsalda 20 Temmuz'da bir ciple 'drift' yapıldığı fark edildi. Mahalle sakinleri durumu hemen polise bildirdi.

Cipte bulunan 3 kişi, kendilerine uyarıda bulunan kişileri darp etti. Sürücü ve beraberindekiler, kuma saplanan aracı bırakarak sahilden ayrıldı. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, kaplumbağa yumurtalarının korunması için yerleştirilen kafeslerden bazılarının kırıldığı ve 4 yuvanın da hasar gördüğü tespit edildi.

60 bin 563 lira ceza verildi

Araçta bulunan E.Y, İ.T. ve R.N. gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında adli işlem başlatılırken, aracı kullandığı ortaya çıkarılan E.Y.'ye 'trafik güvenliğini tehlikeye sokma' gibi suçlardan bin 110 lira ceza verildi. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürlüğü görevlileri, bölgede incelemede bulundu. Görevlilerin hazırladığı rapor doğrultusunda E.Y'ye, doğal çevreyi oluşturan biyolojik çeşitliliğe ve bu çeşitliliği barındıran ekosisteme hasar verdiği gerekçesiyle 60 bin 563 lira ceza verildi. 

Yorumlar (0)