Drift yapana 15 bin lira ceza!

Erzurum'da iki farklı noktada drift yapan şüpheli, kendisini "Yurt dışından gelen arkadaşım yaptı." şeklinde savunurken şüpheliye rekor değerinde 15 bin liralık ceza verildi.

YAŞAM 05.10.2019, 12:30
Drift yapana 15 bin lira ceza!

Erzurum’da otomobille iki farklı noktada "drift" yapan iki arkadaşa 15 bin liralık rekor ceza kesildi.

8 Eylül günü özel aracıyla iki farklı noktada "drift" yapan kişiler, MOBESE kameralarına yakalandı. Polis ekipleri, MOBESE görüntüleri üzerine aracı incelemeye aldı. İncelemenin ardından aracın dün öğlen saatlerinde bir okulun önünde daha "drift" yaptığı belirlendi. Çalışmalar sonucunda aracın Naci Aydoğan'a ait olduğu tespit edildi.

İfade vermesi için karakola götürülen Naci Aydoğan, aracın kendisine ait olduğunu ancak 8 Eylül günü iki farklı noktada "drift" yapan kişinin yurt dışından gelen bir arkadaşı olduğunu ve dün okul önünde "drift" yapan kişinin de Erzurum’dan Muhammed K. isimli arkadaşı olduğunu bildirdi.

"Arkadaş kurbanıyım"

Mahkemeye sevk edilen Naci Aydoğan, karakol çıkışında gazetecilerin sorularına karşılık olarak, "arkadaş kurbanı" olduğunu söyledi.

Aydoğan, "Bu duruma cahillik diyelim pişmanım. Erzurum’a verdiğim bu rahatsızlıktan dolayı herkesten özür diliyorum. Bir daha yapmayacağım. Drifti ben yapmadım arkadaşım yaptı. Bundan sonra da hiçbir arkadaşıma aracımı vermeyeceğim." dedi.

Yalan söyledikleri ortaya çıktı

Mahkemeye çıkarılan iki arkadaşın ifadelerinin gerçek olmadığı, bir vatandaş tarafından çekilen cep telefonu görüntüsüyle ortaya çıktı.

Yenişehir Mahallesinde ve Çevre Yolunda "drift" yapan kişinin Naci Aydoğan’ın yurt dışından gelen bir arkadaşının değil, kendisinin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine araç sahibi Naci Aydoğan'a trafik güvenliğini 2 farklı noktada tehlikeye atmaktan 10 bin 20 TL, okul önünde aynı araçla "drift" yapan sürücü Muhammed K.’ye ise tüm suçu üstlenmekten 5 bin 10 TL para cezası ve ehliyetine 60 gün süre ile el konulması kararı verildi.

Naci Aydoğan'ın ehliyetine el konulmasına karar veren mahkeme, Muhammed K.'ye yurt dışına çıkma yasağı getirdi. 

Yorumlar (0)