Dr. Aylin Sözer boğazı kesilerek yakılmıştı: İstenen ceza belli oldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Kemal A.'nın 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan da 35 sene 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

YAŞAM 10.06.2021, 19:35 21.12.2022, 15:28
Dr. Aylin Sözer boğazı kesilerek yakılmıştı: İstenen ceza belli oldu

Özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev alan Dr. Aylin Sözer'i, Maltepe'deki evinde katlettiği gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 35 sene 6 aya kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, evinde boğazı kesilerek katledilen ve cansız bedeni yakılmaya çalışılan Aylin Sözer'in (48) cinayet zanlısı Kemal A. hakkındaki yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma neticesinde hazırlanan iddianamede, sanık Kemal A.'nın, 'tasarlayarak adam öldürme, suçu gizleme ve delilleri karartma' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesi talep edildi.

Talep edilen cezalar

İddianamede sanık Kemal A.'nın, ayrıca 'silah kullanarak konutta nitelikli yağma' suçundan 10 seneden 15 seneye, 'mala zarar' suçundan 8 aydan 6 seneye, 'banka veyahut kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçundan 9 aydan 4 sene 6 aya, 'bina veyahut eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık' suçundan da 5 seneden 10 seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık Kemal A. hakkında haksız tahrik sebebi ile oluşturan davranışlar görülmediğinden verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanmaması öngörülen iddianamede, sanığa verilecek cezada takdiri indirim hükümlerinin de uygulanmaması talep edildi.

Öte yandan, iddianamede, sanık Murat D.'nin de Kemal A.'ya banka hesap numarasını göndererek, 'banka veyahut kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçu gerekçesiyle, 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildi.

Ne olmuştu?

Dr. Aylin Sözer, Bağlarbaşı Mahallesi üzerinde bulunan evinde, 29 Aralık 2020 tarihinde boğazı kesilerek katledilmiş ve cansız bedeni yakılmaya çalışılmıştı.

Olayın akabinde evde gözaltına alınan cinayet zanlısı Kemal A. (32), 'canavarca hisle veyahut eziyet çektirerek kasten adam öldürme' suçundan tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)