Down sendromlu Selçuk, atlı cirit ile yaşama tutunuyor 

Erzurum’da yaşayan 30 yaşındaki Selçuk Davulcu, Down Sendromu ile mücadele eden gençlerden yalnızca biri. 3 sene önce anne ve babasını kaybeden Selçuk, o dönemde çok acılar çekmiş biri. Selçuk, öncesinde korktuğu fakat şimdi adeta aşık olduğu atlar ile cirit oynayarak hayata tutunuyor. 

YAŞAM 09.04.2021, 17:31 10.04.2021, 13:53
Down sendromlu Selçuk, atlı cirit ile yaşama tutunuyor 

Erzurumda’da ağabeyi ile beraber yaşayan 30 yaşındaki Selçuk Davulcu, doğuştan Down Sendromlu bir birey. İçine kapanık ve özgüvensiz geçen çocukluk ve gençlik döneminde kendini toplumdan kıyaslayan Selçuk, korkusundan yanaşamadığı atlara 8 yıl önce ilginç bir şekilde bağlandı.

Atlara olan bağlılığı ile birlikte toplumda kendine yer açan Selçuk, pek çok arkadaş edindi. Atlara olan aşkı sayesinde Türk Dünyası Geleneksel Sporlar Uzmanı Uğur Karcıoğlu ile tanışan genç adam, atlı cirit sporunda kısa sürede kendisini geliştirmiş durumda.



Tam hayata döndü derken ailesini kaybetti

Atlı cirit ile kendini tekrar bulan ve yaşam umutlarını artıran Selçuk, 3 sene önce hem annesini hem de babasını kaybetti. Aynı anda hem yetim hem de öksüz kalan genç adam, bu acının tesellisini de atlarda ve cirit sporunda buldu.



“Amacımız özgüvenini artırmak”

Uzman Uğur Karcıoğlu, atlı cirit sporcuları olarak amaçlarının, Selçuk’un rehabilite olması ve özgüvenini yeniden kazanması olduğunu belirterek 8 yıl önceki Selçuk ile şimdiki Selçuk arasında çok fazla fark olduğunu, bunun en büyük destekçisinin ise Selçuk’un atı olduğunu söylüyor.

Yorumlar (0)