En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Down sendromlu yavru maymuna kardeşleri sahip çıkıyor

YAŞAM 05.07.2020, 11:29

Kaçak yollarla İstanbul’a getirilen Makak Maymunlarının sağlık kontrolleri sırasında bir tanesinin down sendromlu olduğu tespit edildi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilen makak maymun yavrularının down sendromlu kardeşlerine karşı korumacı tavrı ise görenleri hayran bıraktı…

Avrupa’nın üçüncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi oldu.
Hayvanat bahçesinde ilk muayeneleri yapılan maymunlar bir tanesinin down sendromlu olduğu tespit edildi. Yapılan gözlemlerde yavru maymunların down sendromlu kardeşlerinin tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiği ve onu ortalarına alarak tehlikelere karşı koruduğu gözlemlendi.

Kaçak yolarla ülkeye sokulmaya çalışılan farklı hayvan türlerinin de kente getirildiğini aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yavru makak maymunları hakkında verdiği bilgide, yapılan fiziki muayenede bir tanesinin kol boyunun uzun, yüz yapısının farklı olduğu ve aynı zamanda öbürlerinden farklı olduğunu tespit etmeleri sonucu down sendromu tanısı konduğunu belirtti.

Özsöyler, down sendromlu maymunun durumunu kardeşlerinin benimsediğini, onun bakımına yönelik işleri kardeşlerinin yaptığını belirterek, onu beslediklerini ve onunla beraber hareket ettiklerini söyledi. Ayrıca, hayvanat bahçesi çalışanlarının da down sendromlu yavru maymunu ve kardeşlerinin bakımı üstlendiklerini, birebir yem alıp almadığını takip ettiklerini aktaran Özsöyler, yavruların belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra hemcinslerinin yanına bırakacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.

Hayvanat bahçesi çalışanlarının özel ilgi gösterdiği maymunların annelerin nerede olduğu ise bilinmiyor.
 

Yorumlar (0)