Dövüş horozu teğmeni öldürdü!

Filipinler polisi, horoz dövüşü yapılan kulübe baskın düzenledi. Baskını yöneten teğmen, ayaklarında çelik mahmuz takılı dövüş horozu tarafından atardamarı kesilerek öldürüldü.

YAŞAM 28.10.2020, 13:04 29.10.2020, 17:44
Dövüş horozu teğmeni öldürdü!

Olay Filipinler'in Kuzey Samar bölgesinde yaşandı.

Dövüş horozunun ayaklarına takılan keskin çelik mahmuzun Teğmen Christine Bolok'un sol uyluğunda bulunan atardamarı parçaladığı kaydedilirken, ivedilikle hastaneye götürülen teğmenin kurtarılamadığı belirtildi.

horoz dövüşü çelik mahmuz

Kuzey Samar vilayetinin Emniyet Müdürü Albay Arnel Apud, olayı "talihsizlik" olarak nitelerken, kaza ile ilgili kendisine ilk bilgi geldiğinde inanamadığını, 25 senelik meslek hayatımda ilk defa bir polisini dövüş horozunun ayaklarında takılı olan çelik mahmuz sebebiyle kaybettiğini ifade etti.

Horoz dövüş kulübünde ayrıca 3 zanlıya gözaltı uygulandığını, 7 dövüş horozuna ise el konulduğu bildirildi.

Filipinler'de horoz dövüşü yaygın olarak yapılıyor. Halk arasında önemli eğlencelerden biri olarak görüldüğü için hükümet tamamen yasaklamıyor ve ruhsatlı olarak horoz dövüş mekânlarını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Çok sayıda standardı bulunduğu için dövüş kulübü açamayanlar ise kaçak olarak dövüş kulübü çalıştırıyor.

Ruhsatsız durumdaki horoz dövüş kulübü sayısının ruhsatlı horoz dövüş kulübü sayısından fazla olduğu değerlendiriliyor. Ruhsatlı mekânlarda ayrıca sadece bayramlarda ve pazar günlerinde dövüş yapılmasına izin veriliyor. Ancak ülkede Covid-19 (yeni tip koronavirüs( pandemisi sebebiyle bir süredir horoz dövüşleri de yasaklanmış durumda.

Yorumlar (0)