Don ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sontahminlere göre, Türkiye'nin büyük bölümü çok bulutlu, Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneydoğusu kar yağışlı olacak. Akşam ve gece saatlerinde don ve buzlanma oluşacak. Sıcaklıklarda ise ciddi bir değişiklik olmayacak.

YAŞAM 06.12.2019, 08:39 06.12.2019, 10:07

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Türkiye'nin iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Tunceli ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak. 

Yağışlar; Şanlıurfa'da yer yer kuvvetli olmak üzere Güneydoğu Anadolu ile Ordu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar, sabah saatlerinde Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis oluşacak.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle kuzeyli, Güneydoğu Anadolu'da doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde esecek.

Kuvvetli yağış bekleniyor

Yağışların; Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2) olması bekleiyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgâra dikkat!

Rüzgar Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İllere göre hava durumu şöyle:

İSTANBUL °C, 13°C
Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 6°C
Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sisli ve puslu

İZMİR °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 18°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 11°C
Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmurlu

Yorumlar (0)