Dolmuşlarda "şeffaf kabin" dönemi!

Ankara'da dolmuşlara şeffaf kabin montajına başlandı. 

YAŞAM 21.08.2020, 17:10 21.08.2020, 17:16
Dolmuşlarda "şeffaf kabin" dönemi!

Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında dolmuşlara şeffaf kabin monte ediliyor. 

Konuya ilişkin açıklama Zabıta Daire Başkanı olan Mustafa Koç'tan geldi. 

Koç, 1 Haziran günü başlayan normalleşme döneminin olumsuz etkileri sebebiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ek tedbirler aldıklarını söyledi.

Halk otobüsü, minibüs ve başka toplu taşıma araçlarında sürücüler ile vatandaşlar arasına paravan yerleştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çeken Koç, başkentte 11 farklı tarzda araç olduğunu ifade etti. 

Koç, sürücü ile yolcular arasında kurulan iletişimi ve para alıp vermeyi engellemeyecek, hareket halindeyken trafiği aksatmayacak ve tüm vatandaşları yeni tip koronavirüsten (Covid-19) koruyacak bir yapı kurmaya çalıştıklarını belirterek,  şeffaf kabin montajını başlattıklarını kaydetti.

Ankara'nın merkezinde bulunan yedi ayrı noktada 2.374 dolmuşa ve Sincan'da bulunan 176 dolmuşa şeffaf kabin monte etmeye başladıklarını aktaran Koç, işlemlerin bir hafta içerisinde bitirileceğini söyledi.

Minibüsçüler Esnaf Odası'nın başkanlığını yürüten Murat Yılmazer, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde altı aydır mağdur olduklarına dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın yine esnafı desteklediğini ifade etti.

Yılmazer, minibüsçülerin maddi yükten kurtarıldığını aktararak, büyükşehir belediyesine teşekkürlerini sundu. 

Yorumlar (0)