Dolandırıcının böylesi: Vatandaşları "tuzağa düşmeyin" diye uyardı

Mersin'de çeşitli suçlardan sabıkası bulunan ve 107 bin 220 lira para ve ziynet eşyalarını çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlı tutuklandı. Ekip lideri M.K'nın emniyet çıkışı suçunu kabul ederek vatandaşlara "tuzağa düşmeyin" şeklinde uyarı yaptığı görüldü.

YAŞAM 11.06.2020, 18:35 11.06.2020, 18:36
Dolandırıcının böylesi: Vatandaşları "tuzağa düşmeyin" diye uyardı

Mersin'de kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşları tuzağa düşürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyet çıkışında gazetecilere dönüp "tuzağa düşmeyin" uyarısında bulunan 4 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

107 bin 220 lira ve ziynet eşyaları çaldılar

Elde edilen bilgilere göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından D.A, R.K, A.K, M.D ve F.D adındaki şahısların yaptıkları dolandırıcılığa ilişkin soruşturma başlatıldı.  Soruşturmada şahısların 107 bin 220 lira ile birlikte, 1 bilezik, 9 çeyrek ve 1 altın kolye çaldıkları tespit edildi.

Farklı zamanlarda ve farklı lokasyonlarda işlenen dolandırıcılık suçlarına ilişkin 2 ayı aşan sürede yürütülen soruşturmada ekipler 4 şahsı gözaltına aldı. 

Ekip liderinin 30 ayrı dosyada suçu var

Şüphelilerin lideri olan M.K'nın dolandırıcılık suçunun yanında 30 ayrı dosyasının olduğu ve 2 yıldır sahte kimlikle gezip arabalarda kaldığı belirlendi.

Emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye gönderilen 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Zanlıdan emniyet çıkışı vatandaşlara "tuzağa düşmeyin" uyarısı

Ekip lideri M.K emniyet çıkışında gazetecilerin haklarındaki iddiaları kabul edip etmediğini sorması üzerine M.K iddiaları kabul ederek "tuzağa düşmeyin" uyarısı yapmıştı.

Yorumlar (0)