Dolandırıcılığın böylesi! Satın aldığını sandığı evde 9 sene kiracı olarak yaşadı

Kocaeli’de yaşayan 49 yaşındaki İsmail Öztürk, 9 buçuk sene önce satın aldığını düşündüğü ve bu konuda eniştesine güvendiği dairede senelerdir kiracı olarak oturduğunu öğrendi. 4 çocuk babası Öztürk, bu süre zarfında 88 bin 850 liralık para ödemiş oldu.

YAŞAM 18.03.2022, 14:10 19.03.2022, 12:57
Dolandırıcılığın böylesi! Satın aldığını sandığı evde 9 sene kiracı olarak yaşadı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşamını sürdüren 49 yaşındaki 4 çocuk babası İsmail Öztürk, bundan yaklaşık 10 sene önce ev sahibi olmak istedi. Eniştesine ait olan bir daireyi 9 buçuk sene önce satın aldı. Dairenin parasını her ay düzenli olarak eniştesine banka aracılığıyla ödemeye başladı. Ancak bu süre zarfında çeşitli sebeplerden hiçbir zaman tapuyu alamadı. Fatura aboneliklerini üzerine almak için eniştesiyle kira kontratı imzaladı. 

Evine gelen mahkeme kağıdıyla gerçeği öğrendi

İsmail Öztürk, 9 buçuk sene sonra evine gelen mahkeme kağıdıyla ev sahibi değil aslında kiracı olduğunu ve oturduğu evin eniştesi tarafından başkasına satıldığını öğrendi. Öztürk ailesi, mahkeme kararıyla evinden çıkartıldı. Bu konuya itiraz edince de eniştesi ve akrabalarının silahlı saldırılarına uğradı. 



“Evin tapusunu isteyince peşime adam taktılar”

İsmail Öztürk, yaşadığı 9 buçuk senelik dehşeti şu sözlerle anlatıyor: “9 buçuk sene önce eniştem evini satmak istedi, ben de alıcı oldum. Evin parasını nasıl ödeyeceğimi sordum. Kendisinin 2500 liralık bilezik borcu, kız kardeşine 5 bin liralık borç, 12 bin liralık çevre parası borcu, abisine de 7500 liralık borcu varmış. Bunları sırayla ödeyeceğimi söyledi. Bu saydıklarını elden nakit olarak verdim. Onun ailesi, benim ailem herkes biliyor elden verdiğimi. Evin taksitini nasıl ödeyeceğimi tekrar sorduğumda bir sene boyunca her ay 2 bin lira olarak ödeyeceğimi söyledi. Sonrasında ise 1750 liralık taksitlerle ödememi istedi. Bu dediklerinin hepsini yaptım. Evin senetleri az kaldığında tapuyu istedim ama o zaman da peşime adam taktı.”

“Evi başkalarına satınca arabamı kurşunlattı”

“Evi başkalarına sattığında da benim yolumu kesip arabamı kurşunlattı. Eniştem, benim 9 buçuk senedir oturduğum ve parasını ödediğim daireyi başkasına sattı. Eniştem olacak kişi, evi alan kişilere benim kiracı olduğumu söylemiş ama ben kiracı değildim. Kira kontratı yaptık bunun sebebi de fatura aboneliklerini üzerime alabilmekti. O kontrat formaliteydi. Daireyi sattığında benim kiracı olduğumu herkese söylemiş. Ben de her şeyi adliyede öğrendim. Evin parasını elden ödediğime dair dekontlarım var. Adliyeden karar çıkarttırdılar ve evden eşyalarımı alıp kapının önüne koydular. Mahkemede davalar sürüyor şu anda. Ben de kendilerini mahkemeye verdim. Eve kağıt göndermişler. Küçük oğlum aklı ermediğinden kağıdı almış. Biz de 7 günlük süreyi geçirdiğimiz için artık ev üstünde hak talep edemiyoruz.”

“Bu eve 88 bin liralık ödeme yaptım”

“Bu hikayede mağdur olan yalnızca benim. Bu eve 9 buçuk sene boyunca 88 bin 850 lira para ödedim. Kanun yoluyla paramı almak istiyorum. Ben adaleti bekliyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

Yorumlar (0)